Main menu

header

617 10 3de Carmen Ciripoiu

Celebre nu numai pentru credința desăvârșită, mănăstirile rusești păstrează și acum cele mai vechi și mai bune leacuri pentru minte și suflet.

Sucul proaspăt de morcovi tratează tusea persistentă

Printre cele mai bune remedii păstrate de-a lungul timpului în sfintele mănăstiri rusești pentru răceală, tuse, bronșită, dureri de gât sau pneumonie se numără rădăcina de nalbă. Planta se curăță de coajă, apoi se dă pe răzătoare şi se amestecă bine cu puţină apă pentru a se obţine o pastă. Se administrează o linguriţă o dată la două ore. Împotriva febrei și a lipsei de mâncare, simptome care însoțesc gripa sau răceala, este excepțională zmeura, o jumătate de cană dimineața și seara. Împotriva tusei persistente, se consumă două pahare cu suc proaspăt de morcovi pe zi. În cazul durerilor de gât, se pisează opt căţei de usturoi într-un mojar, se pun opt linguriţe cu oţet de mere şi se amestecă bine. Se ţine la rece câteva ore, apoi se adaugă două linguri cu miere de pădure. Se consumă două linguriţe cu preparat pe zi, cu înghiţituri mici. Un remediu uimitor în afecțiunile ficatului este mămăliga din făină de hrişcă. Hrişca se poate consuma şi dacă e lăsată în apă cel puţin 12 ore. Un alt leac util se obține astfel: o lingură cu rădăcini uscate şi zdrobite de agrişe se pune pe foc într-o cană de apă, timp de zece minute. Se lasă la răcit, se strecoară și se consumă cinci linguri cu decoct pe zi.

Pătrunjelul, de folos în dischinezie biliară

Când constipația vă dă dureri de cap, apelați la ajutorul ceaiului de măcriș sau la cel din rădăcină de lemn-dulce, din care se consumă o ceașcă pe zi. Efect foarte bun îl are și tinctura de lemn-dulce, o linguriţă cu extract diluat într-un pahar cu apă, de două ori pe zi, timp de trei săptămâni. Împotriva calculilor biliari sau a dischineziei biliare se consumă o jumătate de pahar cu suc proaspăt din frunze şi rădăcină de pătrunjel dimineaţa, pe stomacul gol. Pentru a dizolva calculii renali, călugării ruși folosesc fiertura de fulgi de ovăz. Într-un litru de apă se fierb cinci linguri cu fulgi de ovăz. Se lasă preparatul să se răcească, se strecoară şi se consumă pe parcursul unei zile. Se recomandă administrarea în fiecare zi de coacăze negre sau roşii, proaspete sau sub formă de suc.

Ceaiul de busuioc înlătură oboseala

Stres? Oboseală? Scăpați imediat de aceste lucruri nedorite optând pentru ceaiul de busuioc. Mod de preparare: o lingură cu plantă verde, zdrobită, se opăreşte cu o cană cu apă clocotită. Se lasă la infuzat 30 de minute, apoi se strecoară. Se consumă două căni pe zi. De asemenea, este indicat că mâncați minimum două linguri cu dulceață de nuci verzi pe zi. De un real ajutor sunt și boabele de orz încolţit cu miere. Se pun boabele la încolţit, se usucă, se macină şi se amestecă bine cu miere. Se administrează două linguri pe zi. Pentru răni sau arsuri, cele mai bune remedii rămase moștenire sunt dovleacul ras şi morcovii raşi aplicaţi pe locurile afectate.

Sucul proaspăt de varză distruge paraziții intestinali, iar sucul proaspăt de coacăze întărește memoria