Main menu

header

646 8 1de Carmen Ciripoiu şi Florica Pintea

Create de Dumnezeu parcă în spiritul economiei de consum, micuțele albine, despre care vechii egipteni au afirmat că s-au născut din lacrimile zeului Ra, nu au limite când vine vorba despre virtuți terapeutice: de la miere, propolis, lăptișor de matcă, până la venin, toate fac minuni! Ce maladii incurabile vindecă mierea, alături de alte produsele apicole, aflați din interviul cu cel mai mare specialist al României în medicina de aur, inginer Bogdan Victor (foto), apicultor atestat (număr de telefon: 0723.742.398).

„Cel mai bun pansament pentru stomac”

- Un miracol dulce. Așa s-ar putea descrie mierea în câteva cuvinte. Este valoarea alimentară a mierii depășită de calitățile sale terapeutice?

646 8 2- Cu siguranță, da. Pentru produsele preparate de mine folosesc doar miere obținută de la ferma mea apicolă, care în prezent numără peste 170 de stupi. Mierea este, într-adevăr, produsul cel mai benefic pentru sănătatea omului, dar pentru a avea valori terapeutice trebuie să fie obținută prin respectarea mai multor reguli, printre care: căpăcirea mierii extrase să fie 100%, iar maturarea acesteia să se facă în faguri timp de 30-60 de zile.

- Înainte de toate, domnule inginer Victor Bogdan, care sunt bolile unde mierea ajută cel mai mult?

- Apiterapia ne cere să fim mai aproape de sine, să ne ascultăm corpul, să învățăm să-i decodificăm mesajele pentru a folosi mai bine produsele stupului. Deoarece îngrijim un organism viu, cu emoțiile și senzațiile sale. În constipație, de exemplu, mierea de salcâm este o minune. Se consumă seara, înainte de culcare, o lingură cu miere, iar în cursul zilei se folosește mierea în loc de zahăr, îndulcindu-se dimineață ceaiul sau cafeaua. Împotriva ulcerului se consumă două linguri cu miere de salcâm, una dimineața, pe nemâncate, și una la prânz, în loc de desert. Tratamentul se face împreună cu un regim obligatoriu, timp de două luni, când se consumă doar orez, grâu, supă de legume, supă de fasole, păstăi verzi, legume verzi fierte, portocale, lămâi, struguri, mandarine, pepene verde, fructe dulci, lapte, apă între mese 500 ml. Dacă regimul și tratamentul cu miere sunt ținute timp de trei luni, se scapă chiar și de cea mai nenorocită acnee. În insomnie se amestecă într-o cană cu lapte cald 1/2 linguriță cu pudră de scorțișoară cu o linguriță cu miere. Preparatul se consumă seara, înainte de culcare. Pentru vindecarea epilepsiei, se amestecă ulei de măsline cu fagure de miere și ceară de albine, topite pe baie de aburi. Se unge cu acest produs o bucată curată de pânză, care se aplică pe coloana vertebrală.

„Căpăceala, indicată pentru laringite, faringite și bronșită”

- Ce este căpăceala de care ați pomenit mai devreme? Poate trata și aceasta boli?

- Căpăceala este acea parte a fagurelui cu care se închid celulele în care albinele au depozitat mierea. Aceasta rezultă cu ocazia extracției mierii atunci când apicultorul descăpăcește celulele. Este utilizată cu mare succes în vindecarea durerilor de gât, a faringitelor, laringitelor și a bronșitei. În cazul sinuzitei, se mestecă zilnic o lingură cu căpăceală, până la vindecarea completă.

646 8 3- În ce afecțiuni se recomandă propolisul?

- Oamenii de știință sunt de părere că albinele recoltează propolisul din substanțele rășinoase pe care le găsesc la suprafața plantelor. Albinele îl folosesc la dezinfecția și lustruirea celulelor în care matca va depune ouăle și lipesc cu acesta crăpăturile din interiorul stupului. Vă dați seama, așadar, cât poate fi de valoros! Propolisul este un leac extraordinar în cancerul la gât neoperat. În acest caz se face într-un litru de alcool de 75 de grade un macerat din 300 g usturoi pisat, 500 g rădăcină rasă de tătăneasă proaspătă, 50 g sânziene galbene mărunțite, 50 g propolis solid mărunțit, care se lasă zece zile. Ulterior se strecoară și se consumă o lingură din această tinctură, plus o lingură cu miere, de trei ori pe zi. Se înghite foarte încet pentru a spăla cât mai bine gâtul. Pentru cancer esofagian se fierbe timp de o oră un litru de oțet de mere cu 300 g coajă de dud, bine mărunțită. După răcire, se strecoară lichidul și se îndulcește cu 200 g miere. Se beau zilnic 50 ml, o dată sau în câteva reprize. Împotriva arsurilor se combină ceară și propolis, se încălzește și se introduce în acest amestec un tifon de bumbac. Se lasă la scurs și se aplică pe rană după ce se răcește. Pentru plăgile mai mari se pune propolis sub formă de pansament de doi-trei milimetri grosime.

În guturaiele de sezon se iau șase lingurițe cu miere pe zi, care se păstrează în cavitatea bucală până se topește, și 30 de picături de tinctură de propolis dizolvate într-un pahar cu apă, dimineața și seara

„Suplimentul produs de mine a avut rezultate uimitoare în maladia Stargardt“

- Sunteți singurul român care a descoperit un remediu în fața căruia boli care teoretic nu pot fi vindecate au cedat. Despre ce preparat este vorba și cum se face tratamentul?

- Este vorba despre un preparat revoluționar, brevetat în România în 2003, iar în martie 2016 a primit Brevetul de Invenție pentru utilizarea suplimentului nutritiv apicol în tratarea bolilor neoplazice. Este făcut din produse apicole naturale 100% și netratate termic, având în compoziție miere, polen și altele. Se folosesc trei linguri pe zi, în cure de șase luni. În timpul tratamentului sunt interzise carnea de orice fel, peștele, verdețurile, păstăile, fasolea boabe, soia, cartofii, ciupercile, oțetul, fructele acre, băuturile alcoolice, ceaiul negru, cafeaua, sarea, iaurtul, fructele prea coapte și alimentele fermentate (murături). Produsul a avut eficiență maximă în cancer de rinichi, sân, cancer la vezica urinară, neoplasm bronho-pulmonar, cancer de colon, boli de ochi, pareze, epilepsie, miastenia gravis, ciroze cu ascită, atrofie cerebrală, fibroame, depresie, hepatită cu virus B și cu D, boli de inimă (hipertensiune arterială, cardiopatie ischemică), poliartrită reumatoidă, maladia Stargardt (degenerescență maculară), o boală pe care doctorii nu o pot vindeca. Tratamentul nu este recomandat celor suferinzi de diabet!