Main menu

header

de Cristina Tache

Este considerat una dintre cele mai sănătoase băuturi din lume, iar timp de secole a fost folosit ca medicament. Ceaiul alb se obţine din mugurii sau din frunzele tinere ale unei plante numite Camelia sinenis. Se produce în cantităţi mai mici decât alte varietăţi, fiind considerat o delicatesă.

Tonic cardiac

Ceaiul alb este considerat un adevărat tonic cardiac. Are proprietatea de a reduce riscul de boli cardiovasculare şi protejează circulaţia sangvină. Cercetătorii susţin că un consum regulat de ceai alb reduce la jumătate riscul unui atac de cord.
Substanţele active conţinute de plantă protejează întregul sistem imunitar, ferind corpul de multe boli. Ceaiul alb este un adevărat distrugător de viruşi şi de bacterii. În plus, ameliorează simptomele răcelii, gripei şi poate ajuta în tratamentul anti-HIV.
De asemenea, ceaiul alb ajută organismul să lupte împotriva apariţiei celulelor canceroase ce pot provoca cancer de colon, de prostată sau de stomac. Antioxidanţii pe care îi conţine inhibă dezvoltarea celulelor tumorale şi previn apariţia unora noi. Poate fi folosit ca adjuvant în tratamentul cancerului.

Ideal împotriva osteoporozei

Conţinutul bogat de nutrienţi conferă persoanelor care consumă regulat ceai alb mai multă forţă şi oase mai puternice. Este benefic pentru cei care suferă de atrită sau osteoporoză.
Pentru că extractul de ceai alb conţine o cantitate mică de fluor, acesta are rolul de a proteja dinţii şi gingiile. Consumată cu regularitate, infuzia ucide bacteriile ce cauzează placa bacteriană, cariile sau respiraţia urât mirositoare.

Diminuează riscul de diabet

Alte beneficii mai sunt:
- protejează pielea, conferindu-i un aspect radiant dacă este consumat cu regularitate;
- subţiază sângele şi îmbunătăţeşte funcţia arterială;
- reduce cantitatea de zahăr din sânge, diminuând riscul de diabet.