Main menu

header

653 11 1de Roxana Istudor şi Sorin Dumitrescu

Afecțiunile infecțioase și parazitare ucid zeci de milioane de oameni în fiecare an, arată datele Organizației Mondiale a Sănătății. În aceste condiții, unele modificări ale stilului de viață și apelul la farmacia verde în cure de deparazitare pot fi soluții care să salveze sănătatea și să prelungească viața.

Peste 250 de specii de helminţi agresează organismul

653 11 2Potrivit literaturii de specialitate, din punct de vedere al frecvenţei de contaminare, helmintiazele intestinale (maladiile provocate de viermii paraziţi numiţi helminţi) ocupă locul trei în lume. Organismul uman poate fi afectat de peste 250 de specii de helminţi. Deseori, în spatele diverselor diagnostice (eczemă, psoriazis, astm bronşic, boli ale ficatului şi ale pancreasului, epilepsie, sindroame articulare severe, afecţiuni ale retinei etc.), se ascund diverse invazii parazitare care reprezintă cauza - sau una dintre cauzele - îmbolnăvirii. Helmintiazele provoacă alergizarea organismului, reduc rezistenţa la infecţii, exercită acţiune toxică asupra corpului uman. Ca urmare, unele dintre măsurile care se pot lua sunt schimbarea stilului de viață și un program riguros de deparazitare. Printre cauzele invaziilor parazitare se numără: nerespectarea igienei personale, scăderea secreţiei sucului gastric (care distruge membrana ouălor de helminţi), slăbirea imunităţii, alimentaţia dezechilibrată.

Trei aliaţi de bază: nuca neagră, pelinul și cuișoarele

653 11 3Pentru ca programul de deparazitare să aibă efectele scontate, este necesară utilizarea unor remedii sigure, care au o acţiune antiparazitară direcţionată. Programul 100% natural de eliminare a paraziţilor are la bază trei plante: pelinul (capsule sau ceai), cuișoarele (întregi sau capsule), tinctura din nucă neagră. Aceste ingrediente care se găsesc la magazinele naturiste, luate împreună, au potenţialul să anihileze majoritatea speciilor de paraziţi care ne colonizează corpul. De pildă, frunzele de nuc negru contribuie la eliberarea organismului de paraziţi fără efecte secundare. Astfel, se exclude riscul acţiunii toxice asupra ficatului şi rinichilor cu produse antiparazitare de natură chimică, ce au o multitudine de efecte adverse. O schemă de deparazitare de o lună arată astfel: nucă neagră, câte o picătură cu tinctură de două ori pe zi, diluată într-un pahar cu apă, pe stomacul gol; pelin pudră și cuișoare pudră, în părți egale, câte o linguriță cu acest amestec într-un pahar cu apă. La acest tratament se pot adăuga două capsule cu Propolis verde zilnic. Acest produs este celebru pentru capacitatea de a lupta cu infecțiile din organism și de a vindeca un spectru larg de afecțiuni.

În perioada de deparazitare se pot consuma regulat usturoi, cătină, lăptișor de matcă, cimbru, toate cu acțiune detoxifiantă pronunțată, care va maximiza cura

Uleiul de dovleac sau de cocos, adjuvanţi de excepţie

653 11 4O altă schemă de deparazitare care poate avea eficiența dorită și efectul scontat este administrarea de tinctură de nucă neagră, câte o picătură, de două ori pe zi, diluată într-un pahar cu apă, ulei volatil de cuișoare, câte două picături pe zi, și ulei de cimbru în capsulă vegetală, câte două picături zilnic. Specialista în medicină alternativă Hulda Clark recomandă creșterea treptată a dozei de tinctură de nucă neagră, astfel: o picătură în prima zi, două în cea de-a doua, crescând astfel până în ziua a șasea, când se iau două lingurițe cu tinctură, tot într-un pahar cu apă. „Beți în 15 minute. Dacă aveţi peste 70 de kilograme, luați două lingurițe și jumătate, iar dacă aveți peste90 de kilograme, luați trei lingurițe. Această doză distruge toate stadiile remanente din organismul dumneavoastră, inclusiv din intestin”, dă asigurări Clark. Alături de toate aceste formule se poate administra suplimentar o lingură cu ulei de dovleac dimineața, pe stomacul gol, cu minimum 30 de minute înainte de masă, sau trei lingurițe cu ulei de cocos.