Main menu

header

694 7 2de Călin Popa şi Sorin Dumitrescu

Plantă medicinală cu certe proprietăți terapeutice, cohoșul negru vine din timpuri imemoriale să ofere sănătății omului o serie de beneficii de primă importanță.

Util în suferinţele postnatale

Cohoșul negru, plantă care a lăsat loc în ultimele decenii medicamentelor de sinteză, dar care revine în actualitate grație unor studii de ultimă oră, are în compoziție vitamina A, acid pantotenic, precum și substanțe care în corp se pot transforma în hormoni estrogeni. Potrivit literaturii de specialitate, cohoșul negru, administrat la recomandarea și sub supraveghearea specialistului, cu respectarea strictă a dozelor prescrise, are acțiune naturală de antibiotic, tranchilizant, laxativ. În aceste condiții, este deseori folosit ca adjuvant într-o serie de dureri diverse, cum sunt cele provocate de menstruații, suferințe postnatale, migrene. Prescris în mod curent de mai bine de cinci decenii în multe state europene, cu precădere în Germania, cohoșul negru a demonstrat, de asemenea, capacitatea de a combate răcelile, prin stimularea circulației sangvine.

Contribuie la asimilarea estrogenului şi la reglarea endocrină

Rădăcina de cohoș negru a început să fie folosită pe scară largă pentru tratarea problemelor femeiești generate de menopauză din anii ’50 ai secolului trecut. De atunci, studii regulate i-au confirmat proprietățile în combaterea unora dintre cele mai supărătoare simptome asociate cu aceste transformări pe care le suportă organismul femeilor de la o anumită vârstă. Astfel, cercetările