Main menu

header

741 9 2de Carmen Ciripoiu şi Eduard Popa

Cunoscută în medicina populară drept planta care vindecă toate bolile de piele, trei-frați-pătați rămâne în topul celor mai bune leacuri pentru detoxificarea organismului. Dar virtuțile sale nu se opresc aici...

Adio, reacții alergice!

Potrivit fitoterapeuților, trei-frați-pătați este recomandată cu succes în aproape toate tipurile de alergii, întrucât are rolul de a regla exemplar sistemul imunitar. În acest caz, persoanele care au probleme la contactul cu polenul sau cu praful pot face o cură cu infuzie combinată de trei-frați-pătați, timp de o lună, perioadă în care se consumă două-trei căni pe zi. Modul de preparare este următorul: două linguri cu frunze și flori uscate se pun la înmuiat de seara până dimineața în 300 ml apă. A doua zi se filtrează preparatul, iar planta rămasă se opărește cu încă 300 ml apă. Se lasă la răcit 30 de minute, apoi se filtrează. În final, se combină cele două licori. În caz de bronșită, se administrează o linguriță cu pulbere de patru ori pe zi. Cura durează o lună și se poate repeta după 15-21 zile de pauză.

Antibiotic puternic, utilizat în intoxicații alimentare

Planta este de mare ajutor și celor care suferă de astm. În acest sens, se administrează patru-șase lingurițe cu pulbere de trei-frați-pătați timp de 30 de zile. Tratamentul se poate relua după zece zile de pauză. Una dintre cele mai grave boli autoimune, sclerodermia, caracterizată prin piele strălucitoare și foarte dură, are în trei-frați-pătați un bun prieten. Ca adjuvant în această boală, se administrează o linguriță cu tinctură, de patru ori pe zi. Cura durează trei luni și poate fi repetată după o lună de pauză. Nu în ultimul rând, planta este un antibiotic foarte puternic, folosit în intoxicații alimentare. În acest sens, se consumă un litru de infuzie de trei-frați-pătați până la dispariția simptomelor. În multe țări din Europa, dar și în Marea Britanie, planta este un adjuvant de excepție în epilepsie la copii. Se recomandă o jumătate de linguriță cu pulbere de trei ori pe zi.