Main menu

header

de Anda Postolache

Persoanele care suferă de hernie inghinală pot recurge la tratamente naturiste foarte eficiente, pe bază de ulei de sunătoare sau de migadale, infuzii şi comprese cu pelin, coada-şoricelului, traista-ciobanului şi creţişoară.

Masaj cu ulei de migdale şi comprese cu pelin
Cea mai simplă metodă de ameliorare a durerilor şi umflăturilor inghinale este masajul uşor cu ulei de migdale sau cu ulei de sunătoare.
Un alt tratament este acela pe bază de pelin. Iată cum trebuie să procedaţi: luaţi rămurele de pelin cu frunze şi flori, tăiaţi-le mărunt, puneţi patru-cinci linguri într-o jumătate de litru de vin, daţi-le într-un clocot scurt, apoi luaţi de pe foc şi strecuraţi. Umeziţi o cârpă curată în lichidul fierbinte şi aşezaţi pe locul dureros, apoi legaţi cu o bucată de faşă şi ţineţi astfel până se calmează durerea, iar  umflătura se retrage. Bineînţeles, este o metodă de calmare a bolii în fază incipientă şi trebuie să mergeţi la specialist dacă durerile persistă.

Beţi ceai de coada-şoricelului!
Un alt remediu în tratarea herniei inghinale este combinarea ceaiului de traista-ciobanului cu acela de coada-şoricelului. Puneţi câte o lingură din fiecare la o cană de 250 ml de apă clocotită. Se beau trei căni pe zi, dar se fac şi comprese calde cu extract de traista-ciobanului.
Se poate folosi cu succes şi esenţa de traista-ciobanului, care se prepară în felul următor: plantele proaspete se pun într-o sticlă, se toarnă peste ele alcool rafinat de 40 de grade până se acoperă şi se lasă la loc luminos şi călduros între 10 şi 14 zile. Cu această esenţă se fricţionează locul dureros.