Main menu

header

de Ana-Maria Cocea

Germenii de ridichi sau de muştar se cresc foarte uşor în casă şi sunt o sursă importantă de vitamine, minerale şi de hormoni vegetali, ce regenerează, vitalizează şi vindecă. Nutriţioniştii sunt de părere că germenii lungesc viaţa dacă sunt consumaţi cel puţin de două ori pe săptămână.

Miracol vegetal în şapte zile
Puteţi realiza în propria bucătărie o compoziţie de germeni de ridichi. Aveţi nevoie de trei linguri cu seminţe de ridichi (pe care le cumpăraţi dintr-un magazin naturist), un borcan de 800 g, o bucată de tifon curat şi de un elastic. Seminţele se spală bine în mai multe ape, se pun într-un borcan cu apă rece, astfel încât să fie cel puţin trei centimetri de apă deasupra seminţelor. Borcanul se acoperă cu fâşia de tifon şi se prinde cu elasticul. După aproximativ şase ore, apa se scurge şi seminţele se mai spală bine într-o apă, apoi se pun înapoi în borcanul curat. Borcanul acoperit se lasă în cămară sau într-un dulap, la loc uscat şi călduros (temperatura camerei).
O dată pe zi, seminţele se spală în apă rece şi se pun înapoi în borcanul curat. După cinci-şapte zile aveţi propriii germeni, foarte proaspeţi, dar iuţi! Se servesc în salate, sandvişuri, omlete, supe, sosuri cu pui şi cu legume, pilaf şi multe alte sortimente de mâncare. Absolut identic se pregătesc şi germenii de muştar, ce au aceleaşi proprietăţi nutritive şi de binefacere asupra organismului.

Conţin antibiotice naturale
Germenii de ridichi conţin o substanţă eficientă în combaterea inflamaţiilor, inclusiv a celor rebele la tratament, având un conţinut bogat în antibiotice naturale. Aceştia mai oferă protecţie împotriva cancerului, a bolilor degenerative şi stimulează sistemul imunitar. Germenii sunt uşor de produs în orice anotimp. Pot reprezenta o sursă de nutrienţi, în special pentru cei predispuşi la boli sau pentru oricine vrea să trăiască o viaţă lungă şi sănătoasă. În special fumătorii beneficiază de o protecţie eficientă împotriva cancerului şi a diverselor boli ce pot apărea mult mai uşor decât la un nefumător.