Main menu

header

946 7 3de Georgiana Mihalcea

Inflamația este un proces complex ce implică o varietate de celule și proteine de semnalizare care protejează organismul de infecții și substanțe străine, cum ar fi bacteriile și virusuri. Atât în inflamația acută, cât și în cea cronică, substanțele chimice inflamatorii pot stimula terminațiile nervoase, determinând zonele afectate să se simtă mai sensibile. Prin reducerea inflamației, corpul dumneavoastră este mult mai capabil să se vindece de boală. Una dintre modalitățile noninvazive la care puteți apela este să urmați o dietă cu alimente vindecătoare.

Fructe care ameliorează durerea

Dacă sunteți în căutarea unor rețete care să vă amelioreze durerea, această băutură delicioasă pe care o veți descoperi aici este alegerea perfectă, deoarece reprezintă amestecul ideal care ajută la susținerea apărării naturale a corpului și pentru a reduce inflamația. În plus, este absolut delicioasă! Unele dintre cele mai bune băuturi antiinflamatorii naturale vin sub formă de sucuri proaspete. Iar cele pentru inflamație și pierderea în greutate sunt foarte populare în zilele noastre, dar este foarte important să alegeți combinația potrivită de ingrediente. Ananasul conține o enzimă unică, bromelaină, care are efecte antiinflamatorii, anticoagulante și anticancerigene, potrivit unei recenzii din 2021, în Foods. Conform unei analize din 2022, din Nutrients, există unele dovezi că bromelaina poate accelera recuperarea musculară după antrenamente intense prin scăderea inflamației, dar trebuie făcute mai multe cercetări. Ghimbirul este un alt ingredient dovedit de cercetările științifice că posedă proprietăți puternice antioxidante și antiinflamatorii. Gingerol este principalul compus bioactiv conținut și este responsabil pentru multe dintre proprietățile medicinale ale ghimbirului. De exemplu, poate ajuta la reducerea stresului oxidativ, care rezultă din faptul că există prea mulți radicali liberi în organism. Mărul verde, pe lângă aroma sa delicioasă, este și o sursă bogată de quercetină, un antihistaminic natural și un antiinflamator. Se adaugă și lămâie, deoarece are un conținut scăzut de zahăr. Multe studii au demonstrat că extractele din coajă de lămâie scad inflamația legată de artrită. Deci, atunci când faceți acest suc, vă recomandăm cu căldură să folosiți întreaga lămâie, cu coajă cu tot! Multiplele beneficii ale spanacului asupra sănătății se explică prin conținutul său de minerale, vitamine, pigmenți și fitonutrienți, inclusiv potasiu, magneziu, zinc, fier și calciu, ajutând la reducerea inflamației din organism și a durerii asociate cu afecțiuni precum artrita și guta. Un alt superaliment este țelina, care și ea calmează artrita și afecțiunile articulare, datorită efectelor detoxifiante, diuretice și antiinflamatoare. În fruntea listei substanţelor nutritive din castravete se află cucurbitacina, lignanii şi flavonoidele. Aceste trei tipuri de fitonutrienţi care se regăsesc în castraveţi oferă beneficii importante, în special antioxidante, antiinflamatorii şi anticancer.

Imunitate în fiecare picătură

Aveți nevoie de următoarele ingrediente: 4 tulpini de țelină, 1/2 castravete, 1 cană cu ananas, 1/2 măr verde, 1 cană cu spanac, 1 lămâie, 1 bucăţică de rădăcină de ghimbir. Atât timp cât aveți un storcător la îndemână, prepararea acestei rețete, de la început până la sfârșit, va dura doar câteva minute. După ce aveți toate ingredientele pregătite, pur și simplu le puneți pe toate în blender. Apoi, amestecați-le și produsul final este gata pentru a fi savurat! Nu uitați că băuturile proaspete antiinflamatoare se consumă imediat după preparare. Această băutură este atât de plină de nutrienți și enzime benefice, încât se va simți ca și cum ați lua produse care reduc inflamația la fiecare înghițitură.

Se poate servi dimineața, la micul dejun, sau în timpul zilei, înlocuind una dintre gustări