Main menu

header

de Elena Şerban

Despre nuci, alune şi migdale se ştie că ajută la reducerea nivelului de colesterol, fapt ce duce la îmbunătăţirea activităţii inimii. Pentru a fi siguri că acesta este efectul pe care îl veţi obţine, este important să le mâncaţi crude (nesărate şi neprăjite) şi în cantităţi reduse.

Cei care au descoperit că nivelul colesterolului rău este diminuat de migdale au fost cercetătorii canadieni. Aceştia au realizat un experiment în cadrul căruia au împărţit mai mulţi voluntari în două grupuri. Persoanele din primul grup au mâncat doar alimente sărace în grăsimi. Cele din al doilea grup s-au hrănit în general cu alimente bogate în soia, fibre şi o mână de migdale zilnic. După circa două săptămâni, voluntarii din a doua grupă îşi reduseseră deja nivelul de colesterol rău cu o treime. În ceea ce îi priveşte pe cei din primul grup, nivelul colesterolului acestora a rămas nemodificat. Potrivit cercetătorilor, migdalele micşorează nivelul unei proteine din sânge aflată în strânsă legătură cu inflamarea arterelor şi tensiunea arterială mare.