Main menu

header

de Anda Postolache

Femeia însărcinată nu poate consuma orice fel de ceaiuri sau preparate naturiste. Sunt însă câteva care îi îmbunătăţesc starea şi o ajută în diferitele carenţe care pot apărea.

Anemia se combate cu caise şi fragi
Dacă are probleme cu anemia, situaţia se poate remedia prin consumarea zilnică a unui pahar cu suc de caise proaspăt. De asemenea, se recomandă şi consumarea fragilor de pădure fie ca fructe proaspete, fie ca decoct, care se prepară din 20 g de frunze la 150 ml de apă. Se fierbe totul timp de zece minute, se lasă apoi la infuzat două ore, se strecoară şi se completează cu apă rece până se reface cantitatea de la început. Se ia câte o lingură cu decoct de trei ori pe zi.

Lămâia şi pepenele galben taie greaţa
Pentru calmarea greţurilor se recomandă lămâie şi pepene galben. Din lămâie se poate face limonadă, iar pepenele galben poate deveni un bun mic-dejun.
Pentru prevenirea unei naşteri premature se poate utiliza decoctul din rădăcini de iarbă-mare. O lingură cu plantă se fierbe în 150 ml de apă, timp de 30 de minute. Apoi se completează cu apă rece cantitatea care s-a evaporat în cursul fierberii şi se ia câte o lingură de trei ori pe zi.

Pont! Dezvoltarea armonioasă a fătului este ajutată prin consumul de morcov fie sub formă de suc, fie în salate.