Main menu

header

de Cătălina Tăgârţă

Uleiul de nucă nu este doar o sursă bogată de vitamina C, ci el conţine acizi graşi omega-3, vitamine din complexul B (B1, B2, B3), vitamina E şi niacină. Mai mult, acest tip de ulei conţine din plin fitonutrienţi, seleniu, fosfor, magneziu, zinc, fier şi calciu, fapt pentru care el are numeroase beneficii asupra organismului.

Contribuie la sănătatea vaselor sangvine
Numeroase cercetări au dovedit faptul că uleiul de nucă este o sursă importantă de antioxidanţi şi substanţe care contribuie la eliminarea toxinelor din organism. În plus, el are un rol important în protejarea inimii, datorită faptului că este bogat în acid alfa-linoleic, care îmbunătăţeşte sănătatea vaselor sangvine, fapt ce stimulează buna funcţionare a inimii şi reduce riscul de boli cardiace.
De asemenea, fiind o sursă bună de grăsimi polinesaturate, cum ar fi omega-3 şi omega-6, uleiul de nucă presat la rece reduce inflamaţiile care apar în cazul unor boli cum ar fi artrita.

Reglează activitatea hormonală
Datorită fitonutrienţilor şi mineralelor, nucile ajută la menţinerea echilibrului hormonilor din organism, prevenind astfel apariţia dereglărilor hormonale. Mai mult, o linguriţă cu ulei de nucă presat la rece, consumată zilnic, ajută la vindecarea eczemelor şi erupţiilor pielii şi are efecte antiîmbătrânire, întrucât antioxidanţii pe care îi conţine ajută la reducerea efectelor radicalilor liberi şi previne deteriorarea celulelor.

• Consumat zilnic, face pielea mai elastică şi îi îmbunătăţeşte textura.