Main menu

header

de Anda Postolache

Seminţele de dovleac, pe lângă faptul că sunt cele mai bune vermifuge naturale (alungă paraziţii intestinali), au şi un rol însemnat în păstrarea sănătăţii generale şi amână cu mult procesul de îmbătrânire.

Întârzie îmbătrânirea
Seminţele de dovleac sunt o sursă excelentă de vitamina A (betacaroten şi alfacaroten), vitamina C, potasiu, fibre alimentare, mangan, acizi graşi Omega 3, vitamina B1, cupru, vitaminele B6, B3, B5 şi triptofan. Important este şi faptul că uleiul de seminţe de dovleac normalizează valorile colesterolului şi îmbunătăţeşte circulaţia sangvină, desfundând arterele, ceea ce este de mare ajutor în prevenirea unor complicaţii majore la persoanele supraponderale. Seminţele de dovleac îmbunătăţesc activitatea splinei, a pancreasului şi a stomacului, tratează inflamaţiile, stările febrile şi abcesul pulmonar, anihilează toxicitatea unor alimente şi chiar combat dependenţa de opiu. De asemenea, ajută la regenerarea celulelor, ceea ce ţine bătrâneţea la distanţă mai mult timp.

Ajută în infertilitate masculină
Seminţele de dovleac nu ar trebui ocolite de bărbaţi, mai ales pentru că îi ajută când au probleme de fertilitate, prin creşterea numărului de spermatozoizi şi prin calitatea acestora. Proaspetele mămici îşi pot stimula secreţia de lapte consumând seminţe de dovleac, în amestec cu sos de soia şi apă caldă, bând acest amestec dimineaţa şi seara, timp de cinci zile.

Pont! Pentru combaterea viermilor intestinali se amestecă 50 de grame de seminţe de dovleac descojite şi pisate, un pahar cu apă fiartă şi 50 ml suc de lămâie. Se bea în două reprize, în aceeaşi zi.