Main menu

header

de Anda Postolache

Tensiunile sufleteşti, nervii, stresul, agitaţia pot provoca probleme de sănătate precum insomnii, constipaţie sau ulcer gastric. Deşi cea mai bună abordare este cea psihologică, organismul poate fi ajutat cu anumite produse naturiste. Un astfel de remediu ce se adresează şi problemelor cu cauză psihosomatică este salcâmul, care se foloseşte în infuzii, aromaterapie şi tinctură.

Recomandat în aromaterapie
Pentru o stare de relaxare generală, se poate inhala parfumul florilor de salcâm în cursul unei plimbări în aer liber într-o pădurice de salcâmi înfloriţi. Aceasta fiind o situaţie care nu este la îndemâna oricui, puteţi ţine în camera de zi o vază cu flori, dar se pot face şi şedinţe de aromaterapie cu esenţă de salcâm.

Îndepărtează stresul
Pentru tratarea migrenelor cauzate de stres, pentru liniştirea în situaţiile grele apărute în timpul activităţilor zilnice, se recomandă o cană cu infuzie din flori proaspete sau uscate de salcâm. Se prepară din o linguriţă cu plantă la o cană cu apă clocotită, se lasă la infuzat vreme de zece minute, se strecoară şi se beau două căni pe zi, timp de câteva săptămâni.
Şi tinctura e recomandată tot pentru calmare. Se prepară din 20 g flori uscate puse la macerat în 100 ml alcool de 70 de grade. Se lasă la macerat timp de două săptămâni, apoi se iau zilnic câte zece picături de două ori pe zi