Main menu

header

de Anda Postolache

Minunatele cireşe, simboluri ale verii, nu sunt numai frumoase şi gustoase, ci şi benefice pentru organism, în special dacă sunt consumate timp de mai multe zile la rând într-o cură. Acestea au acţiune depurativă, fiind deosebit de folositoare reumaticilor, bolnavilor de gută şi celor care suferă de litiază biliară şi renală, dar şi persoanelor care sunt afectate de constipaţie cronică.

Porţia este crescută treptat
Cireşele au în compoziţie peste 70% apă, iar în proporţia rămasă de 30% se află: complexul de vitamine B (B1, B2, B6) şi magneziu, care ne menţine veseli şi energici. În plus, o cură cu cireşe nu ne aduce nici pericolul îngrăşării. Minicura durează trei săptămâni. Dimineaţa, pe stomacul gol, se consumă în prima zi 100 g de cireşe, apoi se creşte doza câte puţin zilnic, până se ajunge la 500 g la sfârşitul celei de-a treia săptămâni. Când ajungeţi la 300 g, împărţiţi cantitatea în trei părţi, pentru fiecare masă a zilei, dimineaţă, prânz şi seara, şi veţi consuma cireşele cu o oră înainte de masă. Alimentaţia trebuie să fie uşoară în toată această perioadă, fără grăsimi animale şi alcool.

Atenţie! Dacă doriţi să faceţi o cură exclusivă cu cireşe, atunci mâncaţi numai cireşe la toate mesele, trei-patru zile.