Main menu

header

de Cătălina Tăgârţă

Alimentul preferat al lui Popeye, spanacul, are puternică valoare nutritivă şi oferă organismului energia de care are nevoie. Acesta poate fi găsit pe toată perioada anului, fie proaspăt, fie congelat, iar vara este cu atât mai căutat, cu cât are capacitatea de a proteja pielea de arsurile solare.

Distruge radicalii liberi din corp
Aliat în lupta efectelor negative ale soarelui asupra pielii, spanacul trebuie trecut pe lista de cumpărături alături de produsele cu factor de protecţie solară, mai ales că el ajută şi la menţinerea bronzului. În acest sens, el trebuie consumat cât mai des, chiar zilnic dacă se poate, fie în supe, salate sau chiar sandvişuri.
Antioxidanţii pe care îi conţin frunzele acestuia au rolul de a distruge radicalii liberi proveniţi de la razele solare. În plus, studiile arată că persoanele care au suferit de cancer de piele şi consumă o porţie de verdeţuri pe zi au un risc scăzut cu peste 50% de a dezvolta noi tumori.

Pont! Spanacul este util în diverse afecţiuni, cum ar fi: bolile cardiovasculare (previne inclusiv atacul cerebral sau infarctul); cancerul de colon, de piele, de stomac, ovarian, de prostată sau de sân; dar şi degenerescenţa maculară sau cataracta.