Main menu

header

de Liliana Simidon

Bărbaţii care au trecut de vârsta de 45-50 de ani încep să se confrunte cu probleme la nivelul prostatei şi, dacă acestora nu li se acordă importanţa cuvenită, pot să apară probleme mai mari.

Viaţa sexuală este serios perturbată
Afecţiunile ce apar la nivelul prostatei sunt, de fapt, mărirea în volum a acestei glande, fapt ce poate provoca greutăţi în ceea ce priveşte urinarea, stări de blocare a urinei, usturime la urinare, dureri mari perianale şi tulburări genitale. De asemenea, viaţa de cuplu e serios perturbată - fie ejaculare precoce sau întârziată, fie activitate sexuală serios perturbată.

Problemele pot fi moştenite genetic, pe cale paternă
Această boală este, de multe ori, o „moştenire” genetică, astfel, bărbaţii care au în familie tatăl sau bunicul cu asemenea probleme, e bine, chiar după 45-50 de ani, să treacă la a lua măsuri. Aici este vorba în special despre consumul de alcool, fiind vizaţi în special marii consumatori de alcool.
Alte măsuri de prevenire a acestei boli sunt: protejarea de umezeală (în special a picioarelor), evitarea condimentelor (piper, boia, ardei iute) şi prevenirea constipaţiei.
Este important ca bărbaţii trecuţi de 45 de ani să facă un control medical anual.

Puneţi cataplasme cu argilă sau varză pe burtă
Este important ca de la primele semne să se facă băi de şezut cu ceai de coada-calului, timp de 30 de minute, numai seara, şi apoi să se stea în pat. În cazuri dificile, se face această baie în fiecare seară, timp de două luni cursiv.
Sunt indicate curele cu ceai de urzică - trei căni pe zi, cu polen - o linguriţă în fiecare dimineaţă pe stomacul gol şi cu seminţe de dovleac neprăjite - 21 de zile în fiecare lună. De asemenea, rezultate bune dau şi cataplasmele cu argilă, cu biter suedez sau cu varză crudă (strivită lemn pe lemn), toate acestea aplicate pe zona abdomenului inferior.

Recomandări

HERBO PROSTAT - ajută la reducerea volumului prostatei, este util în adenomul de prostată, dar şi în prostatite acute sau cronice. Administrare: o capsulă de trei ori pe zi.
CEAIUL V PROSTATĂ ŞI VEZICĂ - este util deoarece poate lupta contra îmbolnăvirii prostatei şi vezicii, având efect antiinflamator asupra prostatei şi bineînţeles a vezicii urinare. Dacă suferiţi de cistită, pielită sau nefrită, faceţi-vă obiceiul de a consuma zilnic acest ceai. Administrare: două-trei căni pe zi.
BIOGESIC (ulei) - ajută în cazul durerilor, calmându-le. Se poate aplica pe zona abdomenului inferior o compresă îmbibată în acest ulei, pe perioada nopţii.

• Este important ca bărbaţii trecuţi de 45 de ani să facă un control medical anual.