Main menu

header

de Liliana Simidon

Atunci când circulaţia cerebrală nu se desfăşoară în condiţii normale, sunt câteva semne ce ar trebui să dea de gândit, printre care se numără: stări de oboseală, senzaţie de amorţeală la mâini sau la picioare, senzaţie de ameţeală, câteodată chiar leşin, lipsa de acuitate şi dureri de cap violente.

Colesterolul mărit şi fumatul, principalele cauze
Unul dintre principalii factori ce pot crea probleme în privinţa circulaţiei sangvine - se poate ajunge la ateroscleroză - este colesterolul mărit. Alt factor perturbator, ce poate îngreuna circulaţia sangvină, este fumatul, care afectează circulaţia sangvină. S-a dovedit că nicotina face vasele de sânge mai predispuse către ateroscleroză.
Hipertensiunea arterială este, de asemenea, un factor care duce la suprasolicitarea pereţilor arterelor, ceea ce face ca în timp aceasta să „submineze” rezistenţa acestora. Se ştie că eschimoşii, deşi nu au o alimentaţie echilibrată, au sistemul circulator îndeobşte sănătos şi sunt rezistenţi la efort, deoarece mănâncă mult peşte gras.

Faceţi masaj cu ulei de mentă pe frunte
Pentru îmbunătăţirea circulaţiei cerebrale, dar şi a celei periferice există câteva cure ce acţionează benefic, precum: cura cu pulbere de rozmarin - se mestecă dimineaţa şi la prânz (interzisă hipertensivilor), cura cu pulbere de Ginkgo Biloba (până la ora 15:00) şi cura cu ceai de ventrilică (două căni pe zi).
De asemenea, este indicat să se facă masaj pe frunte cu ulei de mentă sau de bergamotă. Acestea două intensifică circulaţia sangvină şi calmează tensiunile nervoase şi stările de iritare.

Recomandări

MEMO RELAX: îmbunătăţeşte circulaţia la nivel cerebral, dă o stare de confort, ajută în cazul insomniei, hipertensiunii arteriale, atacurilor de panică, sindromului atenţiei deficitare, dar şi în cazul bolilor Parkinson şi Alzheimer. Administrare: o tabletă de trei ori pe zi.
OMEGACOL 3, 6, 9: este un complex de acizi graşi polinesaturaţi, esenţiali, ce ajută la buna funcţionare a sistemului circulator, reglează nivelul grăsimilor din sânge (colesterol şi trigliceride) şi aduce protecţia cardiovasculară. Este binevenit şi pentru persoanele predispuse la diverse alergii sau cele care au diverse procese inflamatorii. Acesta reuşeşte să menţină funcţia cerebrală optimă, contribuind şi la mărirea acuităţii vizuale. Administrare: o capsulă pe zi.
CEAI CIRCULAŢIE CEREBRALĂ: printre componentele acestuia există Ginkgo Biloba, supranumit „adevărata hrană a minţii”, ajută în cazul tulburărilor circulatorii cerebrale, atunci când nu vă puteţi concentra şi când memoria vă joacă feste. Administrare: trei căni pe zi, până la ora 15:00.
MACERAT GLICERINIC DE ARIN NEGRU: eficient în cazul tulburărilor circulatorii cerebrale, când aveţi probleme cu memoria, în cazul sclerozei cerebrale, în cazul deficitului cerebral la bătrâni, în insuficienţă vasculară arterială. Administrare: 50 de picături de două ori pe zi.

• În primele 36 de luni de la accidentul vascular cerebral, majoritatea pacienţilor se pot recupera complet dacă îşi schimbă modul de viaţă. Însă, 15%-30% dintre pacienţi rămân cu cel puţin o dizabilitate permanentă.