Main menu

header

de Cătălina Tăgârţă

Schimbările bruşte de vreme nu fac bine nimănui şi dau dureri de cap... la propriu! Însă câteva modificări făcute în alimentaţia zilnică pot rezolva cu uşurinţă această problemă.

Frecţiile cu ulei de susan combat anxietatea
Meteodependenţii pot scăpa de migrene, insomnii, de anxietate sau astenii storcând câteva picături de lămâie în cafeaua de dimineaţă. Cine nu consumă cafea de obicei nu trebuie să se panicheze, fiindcă poate pune câteva feliuţe de lămâie direct pe frunte, pentru câteva minute. De asemenea, aceste persoane pot apela la frecţiile cu ulei de susan combinat cu două-trei picături de ulei esenţial de pin, eucalipt, mentă sau levănţică.

Caisele uscate luptă cu astenia
Întrucât schimbările de vreme pot duce la tulburări ale somnului şi ale dispoziţiei puteţi apela la seminţele de mărar. În acest sens se face un decoct dintr-o linguriţă cu seminţe la o cană cu lapte, care se bea seara, înainte de culcare. De asemenea, caisele uscate sau sub formă de compot sunt indicate în caz de astenii şi în situaţiile enumerate mai sus.

• Pentru durerile de oase provocate de frig se recomandă un macerat preparat din două linguri cu hrean ras lăsate o oră într-un litru cu lapte fierbinte. În cazul inflamaţiilor articulare se recomandă băi de 20-30 de minute în infuzie de hrean.