Main menu

header

de Cătălina Tăgârţă

Bătăturile pot apărea pe talpă, pe palme sau pe coate. Fie că sunt sau nu la vedere, chiar şi numai gândul că există e supărător, aşa că e cazul ca persoana afectată să ia măsuri.

Şi pasta de usturoi este recomandată
Există numeroase remedii naturiste pentru tratarea bătăturilor, de la alifia de tătăneasă până la binecunoscutul unguent cu gălbenele, la propolis, la cataplasmele cu infuzie de rostopască, macerat cu frunze de praz sau decoctul de păducel. Cine nu are însă la îndemână astfel de produse poate recurge la ceva ce nu lipseşte din nicio bucătărie: la pasta de usturoi sau foiţele de ceapă. Pentru cel dintâi remediu se pisează usturoiul şi se freacă puţin cu un strop de oţet, apoi se aplică pasta obţinută pe bătătură şi se repetă procedeul până când bătătura se înmoaie şi dispare. Pentru cel de-al doilea truc se procedează astfel: se curăţă ceapa, se taie pe jumătate, se desface foiţe-foiţe şi se coace la cuptor până se înmoaie. Apoi se lasă câteva minute în oţet, după care se aplică pe bătătură. De preferat e să se fixeze cu un pansament seara, înainte de culcare, pentru a o lăsa să acţioneze până dimineaţa.

Pont! O felie de lămâie se curăţă de coajă şi se aplică pe bătătură, apoi se leagă bine cu tifon - se repetă mai multe seri la rând, până se obţine rezultatul dorit.