Main menu

header

de Cătălina Tăgârţă

Infecţiile genitale afectează, în egală măsură, atât femeile, cât şi bărbaţii. Cele mai întâlnite simptome sunt reprezentate de senzaţiile puternice de arsură în tractul urinar (în timpul urinării), nevoia de a merge la toaletă tot mai des, senzaţia de vezică incomplet golită şi chiar dureri abdominale.

Şi ceaiul de coacăze poate fi de folos
Indiferent de cauza sau de modul de manifestare a bolii, e necesar să se consulte medicul cât mai repede cu putinţă. Însă până vor ajunge la doctor, bărbaţii e bine să consume mult suc de afine, care conţine anumite chimicale ce ajută la tratarea infecţiilor bacteriene şi la buna funcţionare a rinichilor. De asemenea, sucul sau ceaiul de afine trebuie folosit şi preventiv, mai ales de persoanele care prezintă şi infecţii urinare recurente. Pentru întărirea sistemului imunitar puteţi bea (de două ori pe zi) ceai de coacăze sau consumaţi un căţel de usturoi zdrobit.

Sunt indicate şi compresele cu esenţă de arbore de ceai
Atât bărbaţii, cât şi femeile care se confruntă cu infecţii genitale externe (în afara cavităţii vaginale) pot aplica iaurt sau gheaţă direct la nivelul porţiunii afectate. Şi compresele cu ulei de arbore de ceai pot fi de ajutor, ele având capacitatea de a trata atât infecţiile micotice, cât şi pe cele bacteriene.
E bine ca zona intimă să fie curăţată cu apă călduţă în care s-a adăugat o linguriţă cu praf de copt.

• În caz de infecţie genitală se recomandă evitarea actului sexual pe durata tratamentului, întrucât se poate îmbolnăvi şi partenerul.