Main menu

header

de Cătălina Tăgârţă

Curmalele sunt bogate în calciu, sulf, fier, potasiu, fosfor, mangan, cupru şi magneziu, drept pentru care au nenumărate beneficii asupra sănătăţii. Dacă sunt consumate regulat, acestea luptă împotriva tulburărilor intestinale, creşterii în greutate, afecţiunilor cardiovasculare, dar şi împotriva cancerului.

Menţine flora intestinală normală
Fiind un aliment laxativ, curmalele s-au dovedit a fi benefice pentru cei care suferă de constipaţie. Pentru asta însă e necesar să fie scufundate în apă peste noapte şi consumate în dimineaţa următoare. Dacă apelaţi frecvent la acest truc, veţi scăpa şi de tulburările intestinale, veţi menţine flora intestinală normală şi veţi pierde mai uşor în greutate. Acest din urmă lucru e posibil mai ales în cazul în care curmalele sunt consumate imediat înainte sau după ce mâncaţi castraveţi.

Recomandate anemicilor
Se pare că un consum de circa 25 g curmale pe zi e suficient pentru a satisface nevoile de fier ale organismului. De asemenea, având şi efect energizant, curmalele se recomandă anemicilor, persoanelor extenuate, celor aflate în convalescenţă, copiilor sau vârstnicilor. În plus, aceste fructe exercită o acţiune benefică şi asupra prostatei şi a rinichilor.

Excelent afrodiziac
Cercetătorii au arătat că aceste fructe pot întări musculatura uterină, iar consumul este benefic în special în ultimele luni de sarcină, întrucât reduce atât hemoragia, cât şi depresia postpartum. Totodată, aceste fructe sunt considerate un stimulent sexual foarte eficient. Dacă înmuiaţi un pumn de curmale în lapte proaspăt de capră, în timpul nopţii, iar a doua zi puneţi totul în blender şi adăugaţi un praf de nucşoară şi puţină miere, veţi obţine un afrodiziac excelent.

• Curmalele sunt cunoscute ca un remediu excelent pentru intoxicaţia alcoolică

Atenţie la modul în care sunt depozitate!

Deşi conţin valori nutritive extraordinare, alegerea lor trebuie făcută cu mare grijă, pentru că suprafaţa adezivă a acestor fructe atrag diverse impurităţi. Prin urmare, ar trebui să consumaţi doar acele curmale care sunt corect ambalate. În caz contrar, acestea trebuie spălate bine înainte de consum, pentru a elimina impurităţile prezente în ele.