Main menu

header

de Dana Purgaru

Mulţi experţi sunt de părere că unele dintre tratamentele cel mai eficiente contra cancerului sunt clismele cu cafea. Acestea reprezintă o metodă puternică de detoxificare, ce curăţă organismul de toxine şi îi redă puterea de a lupta, de a renaşte. Metoda a devenit cunoscută în lumea întreagă după ce a fost aplicată de doctor Max Gerson în anii ’20 şi a vindecat mii de pacienţi în cadrul terapiei sale 100% naturală.

Un mecanism de detoxificare
De-a lungul timpului au fost efectuate mai multe studii independente, care au confirmat faptul că aceste clisme cu cafea pot trata cu succes cancerul. În 1981, doctorul Lee Wattenberg şi colegii săi au demonstrat că unele substanţe ce se află în cafea, cum ar fi kahweolul şi palmitatul de cafestol, îmbunătăţesc activitatea unei enzime-cheie a sistemului, glutation-S transferază. Acest tratament curăţă sistemul circulator şi, potrivit lui Gar Hildenbrand de la Institutul Gerson, „trebuie privit ca un important mecanism de detoxificare”.

Metoda era folosită şi pe vremea egiptenilor
Clisma în sine nu este un concept nou în tratarea bolilor. De fapt, este una dintre cele mai vechi proceduri medicale, care se foloseşte, iată, şi în prezent datorită eficacităţii sale. Cel mai vechi text medical, papirusul egiptean Ebers (1500 î.Hr.), menţionează acest lucru şi vorbeşte despre faptul că faraonul avea un „gardian al anusului”, un doctor personal a cărui sarcină era să administreze clisme.

Faceţi sport, dormiţi suficient şi gândiţi pozitiv!
Terapia Gerson, fondată de omul de ştiinţă Max Gerson (1881-1959), se bazează în exclusivitate pe hrana organică, sucuri, clisme cu cafea şi suplimente naturale pentru a ajuta corpul să renască şi să se vindece de la sine. Tratamentul constă în trei abordări simultane: detoxificarea prin clisme cu cafea, dieta cu 13 pahare pe zi cu suc din fructe şi legume proaspete, bio, şi suplimentarea cu anumite minerale precum potasiul. După trei luni, persoanele care urmează terapia Gerson trebuie să înceapă un stil de viaţă sănătos, bazat pe fructe, legume, foarte puţină sare de mare, alimente bogate în potasiu (mineral alcalin ce nu lasă celulele canceroase să se dezvolte), fără zahăr, tutun, alcool, conserve congelate şi hrană procesată, cu sport în fiecare zi, somn suficient, aer curat şi gândire pozitivă.

Nu are efecte adverse
Clismele cu cafea produc dilatarea canalelor, ceea ce facilitează excreţia produselor toxice cauzatoare de cancer de către ficat şi dializa produselor toxice din sânge prin peretele colonului. Potrivit doctorului Etienne Callebout din Londra, „dacă un pacient nu încearcă să elimine toxinele din corp, şansele de recuperare pot fi în mod serios diminuate”.
Clisma cu cafea se numără printre singurele remedii coleretice eficiente menţionate în literatura medicală ce poate fi folosit fără efecte adverse.

Cum se desfăşoară procedura
Pentru clismele cu cafea se pun trei linguri cu cafea râşnită proaspăt la un litru de apă pe care aţi fiert-o înainte (nu de la robinet). Cafeaua se fierbe trei minute la foc iute şi 15 minute la foc domol, se filtrează şi se mai pune apă până aveţi un litru de lichid. Se lasă la răcit până la temperatura camerei şi se pune într-o pungă pentru clismă. Aşezaţi-vă în baie pe un covoraş acoperit cu plastic şi un prosop, pe partea dreaptă, cu membrele relaxate. Lăsaţi lichidul să pătrundă în rect împins de gravitaţie. Ţineţi-l în corp circa un sfert de oră şi apoi eliminaţi-l.

Fără lactate, carne şi produse rafinate
În ceea ce priveşte dieta recomandată în terapia Gerson, sunt acceptate aproape toate fructele şi legumele, cu excepţia fructelor de pădure şi ananasului (prea acide), a nucilor (prea multe proteine) şi fructului avocado (prea multe grăsimi). Nu se consumă produse lactate, produse din soia, fasole, uleiuri şi grăsimi, făină, produse rafinate, carne, ceai care conţine cofeină, cafea, dulciuri, ciuperci, seminţe, ardei iute, praf de copt, bicarbonat de sodiu şi nu se foloseşte niciun produs ce conţine fluor.

Suc proaspăt la fiecare oră
Sunt recomandate cu preponderenţă următoarele: fulgi de ovăz (la micul dejun), mere, papaya, morcovi, spanac, măcriş, ceapă verde, ţelină, salată verde, conopidă, broccoli, roşii, ardei verde, ridichi, sfeclă, varză şi lămâie. Cartofi şi orez se mănâncă o dată la câteva zile, iar fructele uscate trebuie înmuiate în prealabil. Castravetele şi pepenele se mănâncă numai separat de restul fructelor şi legumelor.
Mirodeniile nu sunt recomandate în timpul tratamentului şi se consumă numai pâine de secară, fără sare şi grăsimi, la finalul mesei dacă se doreşte.
Cele 13 pahare cu suc necesare pe zi se beau o dată pe oră şi se prepară pe loc din fructe şi legume. Atenţie, sunt baza acestei terapii, deoarece au rol vindecător. Fiecare porţie are circa 250 g. Regula de bază este că şase dintre cele 13 pahare trebuie să fie cu mere şi morcovi, iar patru pahare, cu suc din frunze verzi, restul fiind diverse combinaţii de fructe şi legume, la alegere.

• Clismele cu cafea sunt foarte eficiente şi în combaterea şi uşurarea durerilor, dar şi în vindecarea de diabet, boli de inimă şi artrită

Supa lui Hippocrate

Dieta recomandă şi o supă de legume numită „Supa lui Hippocrate”, ce se serveşte la începutul prânzului şi se prepară din: patru tije de ţelină, un kilogram şi jumătate de roşii, două cepe, trei-patru căţei de usturoi şi o jumătate de kilogram de cartofi. Acestea se fierb două ore şi se pasează sau se introduc în blender. După ce opriţi focul adăugaţi pătrunjel tocat. Supa se păstrează în frigider maximum două zile.

Atenţie! Terapia Gerson nu se aplică în combinaţie cu chimioterapia, ci doar la trei săptămâni de la încetarea acesteia, dar poate fi pusă în aplicare fără restricţii odată cu radioterapia.