Main menu

header

481 11 1de Raluca Grințescu

Socul înflorește în lunile mai-iunie şi este păcat să nu faceți uz de această plantă care tratează o mulțime de boli și ajută persoanele obeze să slăbească fără operație. De la soc se folosesc toate părţile componente: frunzele au acţiune laxativă, florile sunt diuretice şi sudorifice, fructele vitaminizante şi antinevralgice, iar scoarţa este bogată în substanţe diuretice.

Sucul este detoxifiant

Se culeg fructe de soc ajunse la maturitate, care trebuie să fie negre la culoare (nu roşiatice, roşii-violacee ori verzi, deoarece sunt purgative drastice) şi dulci la gust. În maximum 24 de ore de la recoltare, ele se spală foarte bine, se zdrobesc până devin ca o pastă, care apoi se pune într-un tifon curat şi se stoarce cu mâna. Veți obţine un suc închis la culoare şi având un miros care aduce aminte de afine, cu efecte terapeutice excepţionale. Sucul de fructe de soc se administrează cu un sfert de oră înainte de masă, pe stomacul gol - cinci linguri la adulţi şi trei linguriţe la copii. Este un leac foarte util în curele de dezintoxicare din timpul verii.

Miracolul tincturii de fructe

Persoanele care vor să scape de țesutul adipos, dar și cele care au o digestie greoaie pot face o cură cu tinctură, astfel: culegeți fructele de soc neajunse complet la maturitate, din care preparați un suc după aceeaşi metodă descrisă mai sus. Acest suc îl combinați apoi în proporţie de 1:1 cu alcool - un pahar cu suc se amestecă bine cu un pahar cu alcool alimentar de 90 de grade, după care se pune în sticle mici, închise la culoare. Administrați, la început, o singură lingură pe zi, la ora 18:00, iar dacă organismul permite, creșteți doza până la patru linguri pe zi, luate în doză unică, la ora amintită. Diluați preparatul într-o jumătate de cană cu apă şi beți-l pe stomacul gol.

Uleiul întinerește pielea

Uleiul preparat acasă poate fi folosit ca soluție de masaj pentru persoanele cu pielea uscată. Îintr-un borcan cu filet puneți 15 linguri cu pulbere de flori de soc, peste care adăugați jumătate de litru cu ulei de floarea-soarelui sau de măsline. Închideți borcanul ermetic, lăsați florile să se macereze vreme de două săptămâni, după care filtrați lichidul, iar preparatul rezultat se pune într-o sticlă închisă la culoare.

Slăbiți natural

Dacă intenționați să slăbiți în mod natural, socul este un aliat de mare nădejde. Faceți o cură de lungă durată cu tinctură de soc. În prima zi se ia o linguriţă la ora 18:00; a două zi se iau două linguriţe la aceeaşi oră ș.a.m.d., până în ziua a şaptea, când se ajunge la șapte linguriţe luate o dată. Se menţine această doză 30 de zile. Dacă pe măsură ce creşteți doza apare o diaree puternică, luați în completare doi-trei linguriţe pe zi cu pulbere de scoarţă de stejar sau de iarbă de coada-racului, iar dacă diareea persistă, atunci întrerupeți tratamentul.

Împiedică dezvoltarea eczemei alergice

Socul le vine în ajutor şi celor care au dezvoltat diferite probleme ale pielii. Luați o linguriţă cu tinctură de fructe de soc în jumătate de pahar cu apă, de trei ori pe zi, pe stomacul gol. Tratamentul se ține minimum trei luni, pentru ca procesele de dezintoxicare să fie complete. Eliminați din alimentaţie carnea, zahărul şi produsele cu aditivi alimentari, care au un rol extrem de nefast în această categorie de afecţiuni. Împotriva psoriazisului și a bolilor de piele grave faceți o cură de 30 de zile cu tinctură de boabe de soc, administrată în doze progresive, de la unu la șapte linguriţe zilnic, ca în cazul obezităţii.

Cură de 60 de zile pentru bolnavii de gută

Bolnavii de gută pot face un tratament de lungă durată cu tinctură de fructe de soc. O linguriţă diluată în jumătate de pahar cu apă se ia de trei ori pe zi, înainte de masă. Tratamentul durează minimum 60 de zile şi se începe în ultimele săptămâni de vară, pentru ca efectele maxime să fie în lunile octombrie-noiembrie, când aceste afecţiuni au manifestări acute.

Împotriva constipaţiei cronice utilizați un flacon cu tinctură de boabe de soc. După două săptămâni, procesele de eliminare redevin normale, unele dintre simptome vor dispărea, iar starea psihică se va îmbunătăţi simţitor. Fructele de soc imature, preparate sub formă de tinctură, sunt unul dintre cel mai nenocive şi mai puternice purgative. Împotriva intoxicaţiilor diverse luați o doză de soc de două-trei linguri cu tinctură de fructe de soc diluată într-o cană cu apă, iar a doua zi începeți un tratament constând în trei linguri cu preparat luate zilnic. În otrăviri şi intoxicaţii grave, până la ajungerea într-o unitate medicală specializată, se provoacă purgație prin administrarea aceleiaşi doze de soc, de două-trei linguri.

Reglează sistemul endocrin

Cura îndelungată cu tinctură de fructe de soc are efecte excepţionale în cazul afecţiunilor endocrine, care apar corelate cu tratamentul medicamentos alopat abuziv. Luați o lingură cu tinctură diluată în jumătate de pahar cu apă, dimineaţă, pe nemâncate, şi aceeaşi doză seara. În cazul chistului ovarian şi al ovarelor polichistice, fibromului uterin şi mastozei, în special atunci când acestea sunt asociate cu constipaţia, acest tratament e minunat.

Învinge cancerul

S-a constatat că mai mult de 75% din cei care ajung să sufere de această cumplită maladie se confruntă cu constipaţie cronică, fie că îşi dau seama, fie că nu, care perturbă grav procesele naturale de eliminare a toxinelor, precum şi pe cele de asimilare şi de reglaj endocrin. O cură de o lună, în care se iau trei linguriţe cu tinctură de fructe de soc pe zi, are un efect de eliminare a toxinelor extrem de benefic atât în tratarea bolii canceroase, cât şi pentru prevenirea ei.

Pudră tămăduitoare

Ciorchinii cu fructe ajunse la maturitate se pun la uscat la soare, cu fructele orientate în sus, astfel încât să piardă cât mai multă apă dintr-o dată, sub acţiunea razelor solare. După uscare, scuturați fructele de pe ciorchine şi puneți-le în pungi de hârtie, păstrate în locuri uscate. Prin măcinarea cu râşnița electrică de cafea, din fructele de soc uscate obţineți o pudră cu proprietăţi tămăduitoare.

Tratamentul cu fructe de soc este contraindicat persoanelor cu diaree cronică sau acută. Deşi este unul dintre purgativele cel mai uşor de tolerat (este mult mai puţin iritativ decât crușinul), fructele de soc pot produce iritaţii persoanelor cu colon sensibil

Nu supradozați preparatele din soc. Fructele sunt foarte puternice, fiind mai degrabă medicament decât aliment. Şi, ca orice medicament supradozat, ingerat în cantităţi mari (peste 200 g), aceste fructe pot crea probleme. Simptomele intoxicației sunt: vomă, arsuri la stomac, iritarea gâtului, dificultăţi în respiraţie, convulsii