Main menu

header

482 8 1de Raluca Grințescu

Chlorella este unul dintre cel mai dezbătute şi studiate suplimente alimentare din lume. Sursă complexă de aminoacizi şi de proteine, Chlorella este o alegere bună pentru cei care doresc să se supună unui program de detoxifiere a organismului.

Fortifică imunitatea

Oricât ați încerca să eliminați toxinele, să mâncați numai alimente organice, să beți apă plată şi să stați departe de produsele chimice, este greu să nu fiți afectați de substanţele poluante din natură, a căror existenţă nu o puteți controla. De aceea, un program de detoxifiere vă poate ajuta să eliminați metalele dăunătoare, pesticidele şi alte organisme nedorite şi toxice din corp. Chlorella este un supliment care vă va susţine în acest demers, întărindu-vă sistemul imunitar. Consumând sistematic această algă, sub formă de pulbere sau tablete, veți observa, în câteva săptămâni, o îmbunătăţire a stării generale şi vă vei simţi mult mai bine.

Bogată în clorofilă

Studiile efectuate în Japonia au aratăt că această algă poate reduce semnificativ cantitatea de grăsimi din organism, luptând cu obezitatea şi cu diabetul. Chlorella scade şi nivelul colesterolului şi hipertensiunea, protejează ficatul şi îmbunătăţeşte calitatea sângelui. Chlorella este un detoxifiant extrem de puternic, deoarece este bogată în clorofilă, cunoscută datorită proprietăţilor sale: facilitează transportul oxigenului la ţesuturile şi celulele organismului; purifică intestinele, ficatul şi sângele; ajută la eliminarea eficientă a toxinelor; reglează tensiunea arterială și regenerează ţesuturile.

Susţine sănătatea creierului

Pe lângă clorofilă, chlorella mai conţine şi alte substanţe nutritive care atrag numeroase beneficii: minerale - ca şi alte plante verzi, chlorella are un aport considerabil de magneziu, care îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, susţine sănătatea inimii şi a creierului şi relaxează organismul. Chlorella mai are şi alte minerale esențiale precum potasiu, fier şi calciu; aminoacizi - chlorella este o sursă bogată de proteine şi de aminoacizi esențiali, pe care corpul nu îi poate produce singur. Aceştia refac ţesuturile şi neurotransmițătorii, jucând un rol important în multe dintre funcţiile corpului; în plus, dă energie - un organism bine hrănit şi sănătos este mereu plin de energie. Chlorella este un superaliment, care vă redă vitalitatea şi vă îmbunătăţeşte starea de spirit.

Luptă cu infecţiile stomacale

Această algă ajută la menţinerea florei intestinale sănătoase şi la producerea de bacterii probiotice la nivelul tubului digestiv. Consumul ei îmbunătăţeşte digestia, combate candidoza stomacală şi răspândirea infecţiilor, având totodată proprietăţi antiinflamatoare. Datorită faptului că este bogată în carotenoizi naturali care previn oxidarea, poate să împiedice apariţia cancerului. Mai mult, studiile au demonstrat că un consum regulat de chlorella scade nivelul colesterolului rău şi îi poate ajuta şi pe cei cu presiune sangvină ridicată. Aceşti factori, combinaţi cu proprietăţile puternic antioxidante ale chlorellei, protejează împotriva bolilor cardiovasculare.

ATENȚIE! Evitați să consumați chlorella dacă urmați un tratament cu anticoagulante.

Face să dispară metalele grele din organism

Este cel mai bine să căutați chlorella sub formă de pudră, fără aditivi. Şi tabletele sunt bune dacă nu reuşiți să găsiți o metodă prin care să introduceți pudra în rutina dumneavoastră alimentară. Cantitatea zilnică recomandată este de 3-6 g. Nu este însă un pericol să consumați mai mult, pentru că acest superaliment vă ajută să scăpați de metalele grele din organism dacă înghiţiți între 20 şi 30 g pe zi. Puteți începe cu o cantitate mai mică, de 500 mg, apoi să creşteți treptat doza.