Main menu

header

485 11 1de Daniela Anton

Mergeți la piscină sau la ştrand? Aveți unghiile îngălbenite, îngroşate şi sfărâmicioase? E clar că v-ați ales cu o micoză a unghiilor. Iată cum puteţi să combateţi eficient şi în mod natural micozele unghiilor (onicomicoză).

Aplicaţii cu uleiuri volatile

Amestecați uleiuri volatile de cimbru, cimbrișor și șofran și picurați nediluat pe leziune, fără a atinge pielea periunghială. Procedura trebuie făcută de două ori pe zi, și numai după ce unghia a fost curățată în prealabil de zonele infectate (straturile sfărâmicioase) și spălată cu decoct concentrat de cimbru și salvie. După zece zile urmează o pauză de încă zece, apoi se repetă tratamentul. Se pot continua aplicațiile de câteva ori, până la dispariția coloraţiei galbene și a îngroșării unghiei.

Un alt remediu este să diluați 20 de picături de ulei esențial de rozmarin și/sau lămâie în două linguri cu ulei de migdale dulci. Fricționați unghiile afectate de două ori pe zi cu acest preparat, până la dispariția simptomelor.

Arborele de ceai, antiseptic natural

De asemenea, încercaţi uleiul volatil de arbore de ceai, considerat cel mai bun antiseptic cutanat. Aplicați-l de două ori pe zi, strict la nivelul leziunilor. O altă variantă este să faceţi o soluție din câte o picătură de ulei esențial de cimbru, arbore de ceai și lavandă. Se fac trei aplicații pe zi, până la îmbunătățirea situației.

Tinctură din rostopască şi propolis

Combinați în părţi egale tinctură de rostopască, tătăneasă și propolis. Îmbibaţi o compresă în acest preparat și înfăşuraţi-o în jurul degetului cu unghia afectată. Aplicaţi deasupra o folie de plastic, pentru a împiedica evaporarea, și țineţi așa două ore. Repetaţi zilnic, până la vindecarea completă.

Bicarbonat de sodiu

Și bicarbonatul de sodiu este un remediu excelent, diluat în apă, se aplică pe zona afectată, unde se ţine circa 15-20 de minute, după care se clătește cu apă caldă. Nu se șterge. După ce s-a uscat, piciorul se pudrează cu talc.

Diabetul poate creşte riscul

Cei care suferă de diabet şi de probleme circulatorii au un risc mai mare de onicomicoză. În cazul acestor afecţiuni, boala se poate suprainfecta cu bacterii, ceea ce îi agravează evoluţia, ducând la apariţia unor secreţii purulente. În plus, condiţiile care slăbesc imunitatea favorizează infecţiile unghiilor.

Pont. Consumaţi fructe şi legume, deoarece acestea au proprietăţi antifungice, precum şi mâncăruri probiotice, cum ar fi iaurtul sau chefirul. În plus, consumaţi în fiecare zi unu-doi căţei de usturoi.