Main menu

header

495 6 1de Daniela Anton

Nucile de Macadamia sunt cele mai sănătoase nuci din lume, având cel mai mare conținut de grăsimi mononesaturate benefice pentru organism. Prin conținutul bogat în vitamine și minerale, acestea ajută inima și creierul, fiind excelente și în curele de slăbire.

Ajută imunitatea organismului

Nucile de Macadamia au un nivel ridicat de grăsimi sănătoase, mononesaturate. Acest lucru reduce riscul apariției cancerului și întăreşte imunitatea organismului. În plus, grăsimile care se găsesc în nucile de Macadamia nu conțin colesterol și îl reduc pe cel rău pentru organism (LDL).

Sursă de proteine

Nucile de Macadamia sunt o sursă excelentă de proteine, substanțe esențiale pentru țesuturile musculare și buna funcționare a oraganismului. În plus, le puteți combina cu diverse alimente, cum sunt salatele, având beneficii directe asupra părului, unghiilor și pielii.

Îmbunătățesc sistemul digestiv

Un alt beneficiu al nucilor de Macadamia este acela că acești nutrienți au un conținut bogat de fibre, care reglează sistemul digestiv și acționează pentru prevenirea diabetului. Studiile au arătat că fibrele sunt benefice și în reducerea riscului de a face cancer, complicații ale colonului, precum și alte boli, cum sunt pietrele la rinichi și litiaza biliară.

Reduc crampele musculare

Un alt beneficiu al nucilor de Macadamia este conținutul important de potasiu. Acest mineral reduce riscul atacului de cord, scade tensiunea arterială și asigură buna funcționare a mușchilor, creierului, dar și a metabolismului. Mai mult, reduce stresul și crampele musculare. De asemenea, fosforul și calciul conținute de aceste nuci ajută la întărirea oaselor și la mineralizarea dinților, iar acizii grași Omega 3 din acest tip de nuci previn osteoporoza și reduc artrita.

Curăță vasele de sânge

Pe lângă faptul că reduc nivelul colesterolului rău (LDL), nucile de Macadamia protejează inima de diverse boli cardiovasculare, ajutând la curățarea vaselor de sânge. În plus, nucile scad și nivelul de trigliceride, de asemenea, asociate cu diverse afecțiuni cardiace. Conform unor studii recente, s-a descoperit că 100 g nuci de Macadamia conţin 7,9 g carbohidraţi, 74 g grăsimi (dintre care saturate 10 g, monosaturate 60 g şi polinesaturate 4 g), 9,2 g proteine, 4 mg vitamina E, 64 mg calciu, 2 mg fier şi 241 mg fosfor. În urma acestor studii, cercetătorii afirmă că administrarea unui pumn cu nuci de Macadamia în fiecare zi întârzie sau chiar elimină apariţia bolilor de inimă.

Jos cu depozitele de grăsime!

Grăsimile mononesaturate conținute de nucile de Macadamia vă pot ajuta să dați jos kilogramele nedorite. Ele sunt bogate în acid palmitoleic și ulei Omega 7, care controlează arderea grăsimilor și reduce apetitul. Acidul palmitoleic este cel care accelerează metabolismul și micşorează depozitele de grăsime.

Preţul ridicat al nucilor de Macadamia, dar şi al uleiului poate fi explicat prin faptul că un arbore de acest gen rodeşte după cinci ani de la plantare. Abia după zece ani se poate obţine o producţie optimă

  • Nucile nu pot fi descojite decât cu ajutorul unor dispozitive automatizate, deoarece acestea au o coajă deosebit de tare, care nu poate fi spartă

Uleiul înlătură ridurile

Nucile de Macadamia sunt preţuite nu doar pentru aroma lor bogată, ci şi pentru uleiul pe care îl conţin, miezul putând avea până la 80% ulei. Cea mai importantă utilizare a acestui produs este cea cosmetică. Uleiul produs din aceste nuci este excelent mai ales pentru îngrijirea tenului. Preparatul ajută la prevenirea îmbătrânirii premature a pielii, are efect nutritiv, acţionând la nivel celular, pentru refacerea integrităţii pielii. Mai mult, dacă este utilizat pe zonele afectate de diverse leziuni, iritaţii sau zgârieturi, grăbeşte vindecarea. Cu uleiul de Macadamia puteţi evita şi apariţia ridurilor, prin concentraţia mare de acid palmitoleic şi de acid oleic care ajută la prevenirea îmbătrânirii premature a pielii. De asemenea, uleiul de Macadamia are efecte excelente şi pentru păr, oferindu-i vitaminele de care are nevoie pentru a permite o regenerare rapidă. Masaţi scalpul cu ulei de Macadamia şi lăsaţi-l să intre în piele, apoi spălaţi părul.