Main menu

header

499 5 1de Cătălina Tăgârță

Statisticile arată că mai bine de 90% dintre femei sunt afectate de celulita inestetică. Iar fericitele care nu au această problemă fie au gene foarte bune, fie sunt sportive de meserie, căci altfel cu greu reușiţi să scăpaţi de aspectul de coajă de portocală, care poate apărea atât pe fese, cât și pe picioare și chiar pe abdomen sau, în cazuri mai rare, chiar pe brațe.

Nu consumați toată ziua „pâine cu pâine”

Soluții pentru a scăpa de celulită există, dar e adevărat că este nevoie de foarte multă bunăvoință. În primul rând este vorba despre dietă și detoxifiere, apoi despre exerciții, periaj uscat, băi cu sare și ceaiuri.

Alimentele procesate, pline de aditivi, printre care coloranţi, conservanţi sau potenţiatori de aromă, sunt foarte nocive pentru sănătate, dar şi pentru frumuseţe. Pentru a scăpa de celulită includeți în alimentaţie circa opt porţii de fructe şi de legume pe zi. Renunţați la mezeluri, carne roşie grasă, produse de patiserie, paste din făină albă, dar şi la dulciuri. Într-un cuvânt: hrăniți-vă corect și nu consumați toată ziua „pâine cu pâine”, adică dimineața covrigi, la prânz merdenele, spre seară corn cu ciocolată, și așa mai departe. Mai mult, un pahar cu suc proaspăt de grepfrut pe zi vă ajută să vă menţineți greutatea, să eliminați toxinele şi să asigurați buna funcţionare a sistemului digestiv, potrivit whfoods.com, și nu uitați nici de apa plată cu lămâie. Nu degeaba aceasta este băutura „tradiţională” a fotomodelelor. Un consum adecvat stimulează eliminarea toxinelor din organism, care sunt responsabile de accentuarea celulitei. Iar efectele detoxifiante şi antioxidante ale lămâii vor accelera procesul de eliminare a celulitei.

Săritul corzii e de ajutor

Dacă vi s-a întipărit bine în minte acest lucru, aflați că următorul pas este un program de detoxifiere. În acest sens, pe lângă consumul mare de apă, trebuie să reduceți și cantitatea de sare consumată şi să înlocuiți cafeaua cu ceaiul verde, care este un puternic antioxidant.

Pasul 3 constă în... exerciţii. Dacă sunteți o persoană sedentară, cu siguranță nu va fi uşor să deveniți dintr-o dată activă. De aceea, ar trebuie să începeți treptat: cinci minute de exerciţii fizice în prima zi, zece minute a doua zi, până ajungeți la cel puţin 30 de minute de exerciţii în fiecare zi. Important este să ştiți că fiecare minut de mişcare contează extrem de mult pentru frumuseţe şi sănătate. Activităţi simple, care vă vor ajuta să scăpați de celulită, sunt: săritul corzii, mersul pe bicicletă sau exerciţiile pilates, pe care puteți să le faceți folosind instrucţiunile unui tutorial.

Periaj uscat al pielii, zilnic

Pentru a veni în completarea alimentației sănătoase și a mișcării puteți face un periaj uscat al pielii înainte de fiecare baie. Acesta îndepărtează stratul de celule moarte de la suprafaţa tegumentului, dar are şi un alt efect benefic, care ajută la eliminarea celulitei. Mişcările trebuie efectuate de jos în sus, de la picioare spre trunchi, căci doar în acest fel veți stimula circulaţia sangvină şi limfatică, ceea ce contribuie la eliminarea toxinelor responsabile pentru apariţia celulitei. Folosiți o perie pentru corp cu peri naturali.

Băile cu sare elimină toxinele

Şi băile cu sare sunt foarte utile pentru eliminarea toxinelor din organism. De trei ori pe săptămână puneți în apa de baie un pumn cu sare. Fie puteți folosi sare obişnuită pentru baie, fie sare amară, numită şi sare epsom, pe care o puteţi cumpăra din farmacii sau din magazinele cu produse naturiste. Pentru a vedea beneficiile cât mai repede stați în apa cu sare cel puţin 15 minute, apoi clătiți-vă!

Și nu uitați de ceaiuri! Cel puţin o cană cu ceai verde pe zi, neîndulcit, vă ajută să diminuați celulita. Conţine mulţi antioxidanţi şi substanţe care stimulează eliminarea toxinelor din organism.

Ceaiul din codiţe de cireşe are efect diuretic

Codiţele de cireşe au efect diuretic şi proprietăţi depurative, ceea ce înseamnă că sunt un ajutor esenţial în lupta împotriva celulitei. În cazul codiţelor de cireşe, decoctul este mai eficient decât infuzia. Pentru a obţine un decoct se fierb 200 ml apă şi o linguriţă cu codiţe de cireşe timp de cinci minute. Asemenea codiţelor de cireşe, socul are și el proprietăţi diuretice şi depurative. Vă ajută să scăpați de toxinele din organism care stau la originea formării celulitei. Beți în fiecare zi două căni cu infuzie din flori de soc şi veți reuşi să scăpați de aspectul de „coajă de portocală”.

Ştiați că...

... puteți pierde circa 150 de calorii atunci când plimbați căţelul prin parc?

... 80 de calorii se duc în timpul unei jumătăţi de oră de înot?

... 180 de calorii pierdeți atunci când dansați?

... 75 de calorii se duc într-o jumătate de oră de jucat biliard?

... pierdeți 135 de calorii atunci când plantați un copac sau când tundeți gazonul?

... scăpați de circa 180 de calorii atunci când faceți drumeţii?

... aveți 90 de calorii în minus dacă jucați volei în apă?

... 210 calorii se pierd dacă mergeți cu rolele?

Jennifer Lopez evită preparatele ce conţin glutamat monosodic

Celulita nu ține cont de statutul social. Apare adesea și în rândul vedetelor, iar cele care se bucură de absența ei recunosc că o țin cu greu la distanță. Spre exemplu, iată câteva dintre secretele cântăreţei și actriţei Jennifer Lopez, potrivit antrenorului său personal, Kaehler Peterson. Se pare că artista a uitat complet de sosurile şi de dressing-urile pentru salate, precum și de alimentele sărate. În plus, evită și preparatele ce conțin glutamat monosodic (folosit excesiv pentru a da gust alimentelor intens procesate precum mezeluri sau sosuri gata preparate). De asemenea, în plus față de sfaturile amintite anterior, vedeta mai face și un masaj profund, cu rolul de a stimula circulaţia sangvină şi de a ajuta la tonifierea fundului, dar şi a zonei şoldurilor și coapselor. Cine nu are timp să meargă la salon poate folosi acasă un aparat mic pentru masaj. De asemenea, potrivit antrenorului său personal, Jennifer Lopez consumă alimente în forma lor cât mai naturală. Produsele procesate sunt evitate de vedeta care are un corp perfect şi la 45 de ani. Verdeţurile, fructele, proteinele slabe şi carnea de vită - o dată pe săptămână - se numără printre principalele alegeri ale lui J.Lo. De asemenea, cântăreaţa bea foarte multă apă în fiecare zi, începând de la prima oră a dimineţii. Pe lângă mâncare și masaj, exerciţiile sunt obligatorii. Jennifer are un program compus din 30 de minute de activităţi cardio (alergat, bicicletă etc.) şi 30 de minute de exerciţii pentru tonifiere musculară, pe care le efectuează zilnic.