Main menu

header

500 5 01de Gabriela Militaru

Este vremea schimbărilor pentru Téa Leoni. Cunoscută din filme de comedie precum „Adevărul gol-goluţ”, „Cochetând cu dezastrul” sau „Mă omori cu zile”, actriţa a adoptat de anul acesta un stil artistic cu care este mai puţin familiară: drama. Ea joacă rolul principal în serialul de succes „Doamna secretar de stat”, care o are ca sursă de inspiraţie pe Hillary Clinton, şefă a diplomaţiei americane în timpul primului mandat al preşedintelui Barack Obama şi soţia fostului preşedinte Bill Clinton. În viaţa personală, după mai multe tentative de divorţ, vara aceasta actriţa a încheiat mariajul de 17 ani cu cel de-al doilea soţ al său, David Duchovny (cunoscut din serialul „Dosarele X”). Cei doi actori au împreună doi copii. În ciuda divorţului, la 48 de ani, Téa spune că se simte mai bine ca niciodată şi este nerăbdătoare să-şi continue proiectele profesionale şi să se bucure de viaţă.

Folosește antibronzant cu extract de arnică

500 5 02Téa Leoni arată mereu ca şi cum şi-ar petrece cel puţin câteva ore pe zi pe plajă. Cu toate acestea, actriţa insistă că, deşi locuieşte în Los Angeles, urmăreşte să evite pe cât posibil expunerea la soare prea multă vreme. Care este totuşi secretul tenului său bronzat? Téa a explicat că este o mare admiratoare a produselor antibronzante pe bază de arnică. Planta conține, printre altele, compuşi activi notabili cum ar fi carotenoizii, flavonoidele (cu acţiune antioxidantă) şi o serie de uleiuri volatile cu efect de întinerire a pielii mature. „Produsele pe care le folosesc conțin până la 92% ingrediente naturale, menite să-mi acopere imperfecțiunile și să-mi confere strălucire tenului”, a spus ea. În materie de machiaj, artista mărturisește că viziunea sa s-a schimbat de-a lungul timpului. În urmă cu cinci ani, ea a decis că a venit timpul să acorde mai multă atenție felului în care se machiază. „Pe măsură ce înaintam în vârstă, mă simțeam tot mai spălăcită, așa că am început să-mi pun în valoare trăsăturile feței cu ajutorul machiajului. Acum ador felul în care acesta mă ajută să-mi definesc sprâncenele și genele. De asemenea, îmi place cum fardul de obraz și autobronzantul îi conferă mai multă culoare tenului”, a explicat Téa.

În materie de make-up, produsele care nu lipsesc din rutina sa zilnică sunt: mascara, creionul dermatograf și fardul pentru pleoape. În plus, folosește o gamă întreagă de tratamente naturale pentru a-și păstra buzele hidratate. „Pentru buze ador să folosesc produse care au gust bun”, zice actriţa.

Respinge orice gen de intervenţie artificială asupra corpului

Când vine vorba despre trecerea timpului şi despre pericolul îmbătrânirii, Téa Leoni nu-şi face prea multe griji şi susţine că preferă să se bucure de viaţă în loc să fie stresată de apariţia ridurilor. În niciun caz actriţa nu se gândeşte să apeleze la operaţiile estetice şi nici măcar la Botox. „Îmi este teamă de Botox, pentru că ştiu că mă va face să arăt mai bine şi risc să devin dependentă de el. Nu cred că este sănătos ca o persoană să devină obsedată de felul în care arată. Mă preocupă să am grijă de mine cât mai bine, dar în mod natural. Prefer să îmbătrânesc cu graţie. Voi fi una dintre actriţele de 75 de ani care îşi arată vârsta exactă. La castinguri a devenit dificil găsirea de actori care să poată fi incluşi în anumite grupuri de vârstă din moment ce două treimi dintre ei şi-au făcut deja operaţii estetice. Nu ai cum să nu observi asta”, este de părere Téa.

A devenit vegetariană cu mulţi ani în urmă

Téa Leoni acordă atenţie nu doar tenului, ci şi corpului său. Susţinătoare a drepturilor animalelor, a protejării mediului şi a unei alimentaţii sănătoase, actriţa a devenit vegetariană în urmă cu mai mulţi ani. Dieta sa încurajează consumul de legume plantate şi crescute în mod natural şi o fereşte de consumul de carne, de produse lactate sau de ouă. Téa promovează felul în care se alimentează pentru efectele sale benefice asupra organismului. „Faptul că sunt vegetariană m-a determinat să scad nivelul de colesterol consumat. Practic, am redus la jumătate şansele de a avea probleme cardiovasculare”, explică actriţa. Printre legumele preferate se numără cartofii dulci, usturoiul, cerealele integrale, orezul sălbatic, broccoli, conopida şi fasolea. Téa nu a avut niciodată probleme cu greutatea, însă preferă să fie atentă să nu acumuleze kilograme în plus şi să mănânce sănătos în acelaşi timp. „Cu excepţia celor două sarcini ale mele, sunt slabă şi nu mi-am făcut niciodată probleme din cauza greutăţii mele. Tot ce urmăresc este să mă menţin sănătoasă”, a spus ea. Când totuşi simte că a acumulat câteva kilograme în plus, Téa ştie exact ce trebuie să facă. „Dacă se întâmplă să fac excese, corpul îmi dă semnalul că este cazul să mă reîntorc la o dietă sănătoasă. Atunci trec imediat la salată de varză creaţă cu merişoare şi nuci peste care torn dressing din portocale asiatice”, spune actriţa.

  • Actriţa din „Adevărul gol-goluţ” nu face excese culinare şi are grijă de armonia sa interioară

  • În materie de stil, Téa mărturiseşte că îi place să fie ironică în tot ceea ce face sau ce poartă. „Modern, vintage, real şi fals. Îmi plac lucrurile care au o valoare sentimentală”, a spus ea

Téa Leoni lucrează cu acelaşi hairstylist de 25 de ani. Laurent D a sfătuit-o pe actriţă să nu-şi mai perie părul, pentru a nu avea un aspect prea moale. De aceea, ea foloseşte produse organice care dau părului un aspect fortifiant

„Sunt norocoasă că nu arăt ca o persoană care nu face sport“

Dieta sănătoasă pe care o urmează este dublată de multe activităţi fizice. Deşi nu obişnuieşte să meargă la sală, vedeta adoră să facă orice alt fel de mişcare. De la alergatul prin parc cu copiii şi până la diversele sporturi pe care le practică în aer liber, Téa reuşeşte să aibă un corp de invidiat. Rutina actriţei constă în golf, drumeţii montane şi plimbări lungi în ritm rapid pe care le face ca forme de exerciţii cardio. „Ador căţărările pe munte şi încă pot să ies pe uşă şi să alerg cinci kilometri. Ceea ce nu-mi place este să merg la sală şi să fac exerciţii pe o bicicletă statică. Sunt norocoasă că nu arăt ca o persoană care nu face sport. Cu siguranţă se poate şi mai bine şi aş putea avea fese mai ferme şi braţe mai conturate, dar pentru mine fitness-ul trebuie, în primul rând, să fie amuzant”, a explicat ea. În plus, Téa face yoga pentru a-şi relaxa mintea şi pentru a-şi potenţa flexibilitatea corpului. „Posturile yoga par mai greu de realizat decât sunt în realitate, dar, odată ce ajungi să le stăpâneşti, îţi dai seama că te ajută să ai un corp mai puternic şi îţi conferă echilibru interior. Pe mine mă ajută să fiu în formă fizică şi mentală perfectă”, a mărturisit Téa.