Main menu

header

de Gabriela Niculescu

Centrele de cosmetică şi de întreţinere folosesc tratamente tot mai extravagante, cu rezultate spectaculoase. Printre acestea se numără şi metodele de manichiură şi de pedichiură pe bază de alcool. În saloanele de specialitate, aceste proceduri sunt costisitoare, dar vestea bună este că vă puteţi bucura şi acasă de o îngrijire ca la Hollywood.

Mâini catifelate cu rom

Clientele saloanelor din New York sunt răsfăţate cu un tip de manichiură ce foloseşte romul. Pentru a vă bucura acasă de un astfel de tratament aveţi nevoie de o jumătate de cană cu zahăr, un sfert de cană cu ulei de măsline, o jumătate de cană cu suc de lămâie, două linguri cu rom, un sfert de cană cu fulgi de cocos şi două linguriţe cu pulpă de pepene galben. Amestecaţi toate ingredientele, până obţineţi o pastă omogenă, iar apoi aplicaţi-o pe mâini timp de 15 minute, masați puțin, apoi clătiți cu apă călduță. Alcoolul acţionează ca un antiseptic, iar citricul exfoliază celulele moarte ale pielii. Apoi se trece la efectuarea manichiurii propriu-zise, care va arăta mult mai bine la mâinile catifelate și hidratate pe care le veți obține.

Picioare uşoare cu bere

Pentru acest tratament spa aveţi nevoie de un lighean cu apă caldă, cât să acopere gleznele, şi de o sticlă cu bere. După ce amestecaţi berea cu apa din lighean ţineţi picioarele în soluţia obţinută zece minute, iar apoi aplicaţi o cremă hidratantă. Drojdia de bere înmoaie tălpile, iar alcoolul este un bun antispetic şi antibacterian. În concluzie, picioarele dumneavoastră se vor simți ușurate.

Exfoliere cu tequila

Saloanele din Los Angeles folosesc exfolierea cu tequila pentru clientele faimoase. Se combină o ceşcuţă cu sare fină, 50 ml ulei de măsline, sucul de la o lămâie şi puţină tequila. Se amestecă ingredientele până se obţine o pastă exfoliantă. Compoziţia se aplică pe pielea umedă cu mişcări circulare. Apoi clătiţi şi hidrataţi cu o cremă pentru picioare. Sarea acţionează ca un exfoliant, iar alcoolul curăţă și degresează pielea.

Berea mai este utilă și pentru podoaba capilară, mai ales a persoanelor blonde. Această licoare hrănește părul și ajută la descurcarea sa