Main menu

header

501 4 1de Gabriela Niculescu

„Mersul pe jos face piciorul frumos”, spune o vorbă din bătrâni. Doar că vremurile moderne au făcut ca în anumite situații tocurile să fie indispensabile pentru doamne, iar mersul îndelungat „la înălțime” nu este tocmai plăcut. Tehnologia modernă și inventivitatea unei studente la Design Vestimentar au făcut ca tocurile să poată fi acum și comode printr-un sistem hidraulic.

Cilindri pneumatici, arcuri și bile de cauciuc pentru a ușura mersul

Cu toții știm că tocurile nu sunt tocmai sănătoase, din cauza faptului că pot provoca dureri de coloană, deformarea degetelor și implicit a mersului, apariția monturilor, a varicelor și chiar pot deforma bazinul dacă sunt purtate de la vârste fragede. La toate aceste inconveniente s-a gândit și o tânără din Spania, care a creat unele dintre cele mai ciudate încălțări din lume. Este vorba despre pantofii care pot absorbi șocurile prin intermediul unor tocuri hidraulice.

501 4 2Studentă la Facultatea de Design Vestimentar din Londra, Silvia Fado Moreno a făcut valuri în lumea modei cu ajutorul creațiilor sale. Ea a mărturisit că le-a atașat pantofilor săi cilindri pneumatici, arcuri și chiar bile de cauciuc pentru a ușura mersul și pentru a oferi stabilitate piciorului. Cu fiecare pas, aceste elemente intră în funcțiune, transformând mersul pe tocuri într-o experiență foarte plăcută, deloc chinuitoare și care vă poate scăpa de inesteticele monturi și varice.

Fiecare pantof este făcut manual, prin metode tradiționale, dar și cu tehnologii noi. Unele componente sunt realizate cu ajutorul imprimantelor 3D