Main menu

header

502 4 2de Gabriela Niculescu

Uleiurile esenţiale sunt renumite pentru o mulțime de beneficii. Acestea au virtuți ce pot vindeca sau trata diverse afecțiuni, de la acnee, pete pigmentare sau secreții excesive de sebum până la lupus și psoriazis. Tot acestea pot reda fermitatea și elasticitatea tenului, dar pot și revigora podoaba capilară. Uleiurile aromatice esențiale se folosesc adesea la prepararea măştilor și a cremelor cosmetice. Deşi au o mulţime de proprietăţi curative, e recomandat să nu se întrebuinţeze mai mult de zece picături de ulei esenţial într-un preparat. Vă propunem câteva remedii aromoterapeutice pentru sănătatea şi pentru frumuseţea pielii dumneavoastră.

Atingere de catifea cu semințe de in

Se foloseşte: ulei de palmarosa, ulei de smirnă, ulei de frankincense (varietate de lămâie), câte zece picături din fiecare, o lingură cu seminţe de in şi o lingură cu flori de limba-mielului. Amestecaţi seminţele de in cu florile de limba-mielului şi apoi adăugaţi uleiurile. După ce obţineţi o pastă o aplicaţi pe piele şi lăsaţi să acţioneze câteva minute. Acest tratament face pielea mai moale, mai catifelată şi o curăţă în profunzime.

Mască hrănitoare cu uleiuri parfumate

Aveţi nevoie de: zece picături de ulei de trandafiri, zece picături de ulei de santal, zece picături de ulei de lavandă şi două linguri mari cu pulpă de avocado. Amestecaţi toate ingredientele până obţineţi o pastă omogenă. Aplicaţi mixtura pe toată faţa sau pe zonele mai uscate. Spălaţi cu apă călduţă după 15 minute. Are efecte extraordinare asupra pielii şi poate fi folosită constant de cei care au un ten uscat.

Masaj cu loţiune antiacneică

Folosiţi şase picături de ulei de bergamotă, şase picături de ulei de arbore de ceai verde, patru picături de ulei de lavandă şi 30 ml ulei de jojoba. Amestecaţi foarte bine toate ingredientele. Folosiţi loţiunea obţinută, în fiecare seară, pentru a masa zonele cu probleme. Acest remediu ajută la reducerea acneei şi la catifelarea pielii.

Împotriva arsurilor

Aveţi nevoie de: o picătură de ulei de mentă, 14 picături de ulei de lavandă şi opt picături de apă rece. Amestecaţi uleiurile cu apă rece până se omogenizează. Apoi aplicaţi pe zonele afectate. Este un remediu util împotriva arsurilor, şi loţiunea poate fi folosită ori de câte ori aveţi nevoie.

Tratament pentru părul degradat

Și părul dumneavoastră se poate simți răsfățat dacă îl tratați cu uleiuri esențiale. Amestecaţi o picătură de ulei de lavandă, două picături de ulei de rozmarin, o picătură de ulei de leandru şi 20 ml ulei de măsline. După ce obţineţi o soluţie omogenă luaţi câteva picături din acest mix şi aplicaţi-le pe scalp și pe păr, masând uşor la rădăcinile firelor. Lăsaţi să acţioneze patru-cinci ore, şi apoi clătiţi părul cu şampon şi cu apă călduţă. Este un tratament eficient pentru părul degradat, care îşi va recăpăta astfel aspectul sănătos.

Atenţie! Uleiurile de cuişoare, chimen dulce, busuioc, scorţişoară, isop, smirnă, rozmarin, salvie, şovârv, mentă şi cimbru alb nu se folosesc în timpul

sarcinii!