Main menu

header

503 5 1de Raluca Grințescu

Încă din cele mai vechi timpuri, igiena personală a fost considerată cel mai bun parfum corporal. Mirosul natural al corpului a fost mascat ulterior de parfumurile preferate pe bază de flori sau de extracte din plante. Tocmai de aceea, şi astăzi putem realiza în casă parfumurile dorite, într-o concentraţie suficientă pentru menţinerea unui iz natural, plăcut şi persistent, informează free-makeup-tips.com.

De mușcate și de chiparos

O combinaţie clasică de uleiuri esenţiale, care oferă corpului prospeţime, se obţine din muşcată şi din chiparos. Parfumul floral al mușcatei şi proprietăţile sale antiseptice protejează pielea. Chiparosul reduce transpiraţia în exces, iar din combinarea celor două arome poate rezulta un parfum folosit atât de femei, cât şi de bărbaţi, pentru că este proaspăt şi energizant. Aveți nevoie de puţin alcool, lămâie, portocale amare, levănţică, piper, alune, albăstriță şi ulei esenţial de chiparos şi de muşcată. Se adaugă zece picături de ulei esenţial în alcool şi se amestecă energic. Se continuă cu celelalte arome şi se depozitează într-un recipient cu pulverizator. Înainte de fiecare folosire se agită parfumul obţinut, pentru ca uleiul esenţial să fie dispersat în toată masa lichidului.

De citrice

Pentru obţinerea unui parfum de citrice concentrat şi delicat se vor combina cele mai puternice uleiuri esenţiale. Astfel, câteva picături de ulei esenţial de lămâie, în care s-au adăugat cimbru şi salvie, sunt amestecate cu puţin alcool. Pentru un miros intens, se adaugă şi sucul unei lămâi sau al unei mandarine şi câteva picături de ulei esenţial de levănţică. Se agită puternic într-un recipient cu pulverizator. Se obţine astfel un parfum unisex proaspăt.

Stick de nucă de cocos

Pentru obţinerea unui deodorant solid antiperspirant, este nevoie de ceară albă de albine, unt de cacao, ulei esenţial de nucă de cocos, cimbru, rozmarin şi levănţică. Stick-ul se prepară într-un pahar aşezat în apă fierbinte. Se adaugă mai întâi ceara de albine şi untul de cacao. Se amestecă energic, după care se adaugă uleiurile esenţiale. După câteva minute se lasă amestecul să se răcească şi se bagă câteva ore la frigider. Se obţine astfel un deodorant solid, cu proprietăţi antiperspirante şi hidratante.

PONT. Pentru un parfum afrodiziac, puteți folosi o combinație de patru picături de ulei de santal, patru picături de ulei de trandafir și trei picături de ulei ylang-ylang diluate într-un ulei purtător