Main menu

header

504 5 1de Gabriela Niculescu

În acest moment există o varietate atât de mare de produse cosmetice și de informații despre îngrijirea cosmetică, încât de multe ori acest lucru poate crea confunzie atunci când vine vorba despre alegerea optimă a unei rutine personale de îngrijire. Multe dintre brandurile de cosmetice încearcă oarecum să diminueze importanța unui bun estetician sau a unui cosmetolog, încercând chiar să îl înlocuiască. Dar vizitele regulate la cabinetul de cosmetică nu înseamnă doar un simplu tratament cosmetic, ci aduc mult mai multe beneficii.

Beneficiați de o îngrijire constantă și profesională a tenului

O cosmeticiană bună vă poate ajuta să alegeți produsele potrivite tipului dumneavoastră de ten, dincolo de „zgomotul” industriei de înfrumusețare. Dar acest lucru nu este tot, iar în continuare veți găsi câteva motive, care, cu siguranță, vă vor determina să veniți regulat într-un cabinet de cosmetică, după cum ne-a mărturisit Tamina Pfeiffer, manager al Centrului de sănătate și frumusețe Apiestetic „Neli Pfeiffer”. „Dezvoltând o relație cu cosmeticiana dumneavoastră, puteți afla ultimele trenduri ale industriei înainte ca acestea să ajungă în reviste. Îngrijirea de acasă trebuie să existe tot timpul, dar cosmeticiana ar putea să vă îndrume către o rutină personalizată, adaptată tenului dumneavoastră. Ținând un istoric al evoluției tenului, ea va putea să vă recomande produsele adecvate tipului dumneavoastră de piele, în funcție de modificările acesteia sau de anotimp”, a spus doamna Pfeiffer.

Sănătatea pielii se reflectă constant

504 5 2Cosmeticiana poate să semnaleze eventualele probleme, înainte ca ele să ia amploare, și chiar să le rezolve dacă este de competența sa. „De exemplu, dacă treceți printr-o perioadă mai stresantă, iar lucrul acesta începe să se evidențieze pe ten prin apariția pustulelor, secreție seboreică crescută, cosmeticiana poate să prevină degenerarea acestora în acnee. De asemenea, este binecunoscut faptul că unele dintre afecțiunile cutanate pot semnala prezența unor probleme de sănătate interne. O cosmeticiană bună, cu experiență, poate trage câteva semnale de alarmă atunci când este cazul”, a precizat specialista în domeniul frumuseții.

Aveți parte de relaxare și de refacere psihică

Problemele de tipul „șeful dificil”, „prietenul care m-a părăsit”, „copiii care îmi ocupă toată viața” sunt povești pe care le aude în mod normal cosmeticiana. „Gândiți-vă un pic: vă vedeți o dată la trei-patru săptămâni, timp de două ore neîntrerupte, într-o atmosferă relaxantă, iar în cadrul unui cabinet de cosmetică nu vor exista niciodată prejudecăți. O cosmeticiană bună va fi întotdeauna prietena discretă, care vă va asculta și nu vă va judeca. Astfel câteodată este suficient să vă asculte cineva, iar problema în sine se va diminua singură. Iar dacă nu doriți să vă împărtășiți evenimentele din viața dumneavoastră, este suficient să vă lăsați purtată de miresmele deosebite și de muzica relaxantă din cadrul cabinetului de cosmetică și să evadați din cotidian”, spune Tamina Pfeiffer. Aşadar, oricum ați aborda problema, mersul la cosmetică are și efecte de natură psihologică.

Investiți în propria frumusețe, pe termen lung

504 5 3Tratamentele cosmetice vă vor arăta adevărata lor valoare în timp. „A îmbătrâni frumos este un lucru care trebuie câștigat, indiferent de bagajul genetic”, ne-a spus Tamina Pfeiffer. De multe ori cumpărăm o cremă antiaging foarte scumpă, crezând că raportul calitate/preț este cel mai relevant, și ne așteptăm ca aceasta să stopeze procesul din țesuturile noastre, care se declanșează începând cu vârsta de aproximativ 23 de ani - degenerarea celulară, pierderea proteinelor de elastină și colagen din țesut -, adică formarea ridurilor, pierderea elasticității etc. Tratamentele cosmetice, efectuate regulat, pot întârzia apariția semnelor de senescență și vă vor ajuta să vă mențineți tenul cât mai mult timp în cea mai bună formă a lui. „Bineînțeles că mai există și alte motive pentru care merită să vă alegeți cosmeticiana, dar importanța unei îngrijiri cosmetice profesionale constante va face tot timpul diferența, care se va observa atât la nivelul tenului, cât și la nivel de stres cotidian”, a încheiat Tamina Pfeiffer.

„Îngrijirea de acasă trebuie să existe tot timpul, dar cosmeticiana ar putea să vă îndrume către o rutină personalizată, adaptată tenului dumneavoastră“

„Ținând un istoric al evoluției tenului, cosmeticiana va putea să vă recomande produsele adecvate tipului dumneavoastră de piele în funcție de modificările acesteia sau de anotimp“

„Utilizăm produsele stupului în stare brută“

Frumusețea și sănătatea se împletesc în cadrul tratamentelor Apiestetic „Neli Pfeiffer”, după cum spune Tamina Pfeiffer: „Şi asta pentru că folosim tot ceea ce oferă albina mai bun și mai sănătos pentru restabilirea energiei pielii și a capacității sale naturale de a se echilibra în fiecare dintre etapele vieții. Cu alte cuvinte, îndepărtăm urmele pe care viața cotidiană alertă le lasă asupra corpului nostru prin tratamente naturale ce cuprind: cosmetică facială, masaj corporal, remodelare, detoxifiere și terapii alternative. Modul prin care exprimăm în exterior ceea ce ține de natura noastră interioară trebuie susținut cu ajutorul procedurilor care vă conferă o stare de bine: relaxarea, îngrijirea zilnică, detoxifierea organismului. Aici intervine rolul produselor apicole, cu multiplele lor proprietăți de vindecare, de regenerare și de hrănire a celulei umane. Liniile noastre de tratament utilizează produsele stupului în stare brută: miere, lăptișor de matcă, polen, propolis, păstură, ceară, venin de albine, apilarnil, combinate, după caz, cu extrase de flori și de plante (portocal, hamamelis), alge, caviar, colagen, acid hialuronic, extract placentar, grăsime de balenă, îmbogățite cu vitamine esențiale și minerale într-o formulă unică, adaptată fiecărui client în parte, în funcție de sex, vârstă, tip de ten, anotimp”.