Main menu

header

504 4 1de Cătălina Tăgârță

Dacă pe vremea bunicii uleiul era folosit doar la gătit, odată cu diversificarea speciilor de plante din care este obținut acesta a crescut și numărul domeniilor de întrebuințare. Spre exemplu, unele uleiuri sunt folosite atât în bucătărie, cât și în cosmetică, așa cum e cazul celui de măsline, altele fiind utilizate doar pentru înfrumusețare, cum e și uleiul de jojoba. Acesta echilibrează secreţia de sebum, nu blochează porii şi nu favorizează acneea, de aceea este potrivit pentru orice tip de ten.

Umeziți fața înainte de a-l folosi

Uleiul se extrage din seminţele arborelui de jojoba (Simmondsia chinenis), are o consistenţă de ceară care, la temperatura camerei, devine lichidă. Îl găsiți în magazinele naturiste şi are foarte multe întrebuinţări, făcând minuni pentru ten, pentru păr şi pentru piele. Poate să fie utilizat ca: ulei de corp, deoarece hidratează foarte bine pielea şi se absoarbe foarte repede. În acest sens, folosiți-l imediat după ce ați ieşit de sub duş. Alte persoane apelează la el ca bază de machiaj şi cremă pentru faţă. De asemenea, se poate folosi pentru ridurile din zona ochilor. Este recomandat să umeziți puţin faţa înainte de a-l folosi! Apoi, este un bun hidratant pentru păr, atât în combinaţie cu balsamul pe care îl folosiți, cât şi utilizat individual, pentru masarea scalpului. Face minuni pentru părul uscat şi vă ajută să scăpați de mătreaţă.

Excelent demachiant

Uleiul de jojoba este un bun demachiant pentru faţă şi pentru ochi, deoarece nu irită şi nu cauzează reacţii alergice. Umeziți puţin mâinile şi faţa, puneți câteva picături de ulei în palmă, masaţi uşor ochii şi îndepărtați rimelul cu o dischetă demachiantă îmbibată cu puţină apă. În cazul în care nu aveți la îndemână balsamul de buze îl puteți folosi și în acest scop. Puneți o picătură pe un deget şi întindeți-l pe buze. Mai mult, produsul poate fi folosit și în timpul masajului de relaxare.

PONT. Este și bun hidratant pentru cuticulele de la unghii. Puneți câteva picături de ulei în palmă şi masați cuticulele de la fiecare unghie.