Main menu

header

507 4 2de Gabriela Niculescu

Frumuseţea ochilor depinde de culoarea, de forma lor, dar şi de aspectul genelor. Cu cât sunt mai lungi şi mai dese, cu atât privirea pare mai misterioasă şi ochii mai captivanţi. Pentru a face chiar şi din cele mai scurte gene unele spectaculoase şi seducătoare, învăţaţi câteva lucruri despre periuţa rimelului dumneavoastră.

Care vi se potrivește?

Rimelul este de mai multe tipuri: pentru lungime, pentru volum, pentru desime, rezistent la apă sau pentru curbarea genelor, iar aceste caracteristici sunt date de periuţa pentru aplicare. Mascara clasică are o perie spiralată ascendent şi scurtă. Este utilă pentru genele lungi, care nu mai au nevoie de alte artificii, ci doar de definire. O perie foarte deasă veţi găsi la rimelul pentru desime, care, prin aplicare, creează efectul de gene bogate. Pentru a obţine gene mai lungi folosiţi mascara cu peria lungă şi cu peri scurţi. Peria scurtă cu peri lungi vă conferă volum genelor. Cea mai spectaculoasă este peria deasă, lungă şi cu mai multe tipuri de peri (pentru definire, separare, lungime şi volum). Rimelul cu acest tip de perie se aplică treptat, fiecare aplicare dând un plus de efect. Dacă vă doriţi gene întoarse apelaţi la o perie curbată.

Trucuri pentru o privire pătrunzătoare

Folosiţi întotdeauna propriul rimel şi aveţi grijă să nu depăşiţi termenul de valabilitate. O mascara expirată poate provoca iritații, mâncărimi, înroșirea ochilor, lăcrimare, tulburarea vederii și chiar căderea genelor.

Genele pot fi tunse pentru a se uniformiza. Cu o forfecuţă fină şi cu puţină îndemânare, puteţi tăia un milimetru (nu mai mult!), perpendicular pe firele de păr. Astfel, ele se vor regenera şi vor creşte mai frumos. Puteți folosi zilnic un balsam special, pentru a avea gene mai lungi şi mai dese. Uleiul de ricin este un veritabil balsam natural, care stimulează creșterea lor. Puneți două picături de ulei de ricin în rimel și amestecați cu periuța până se omogenizează complet.

Dacă rimelul dumneavoastră s-a uscat, puteți să-l readuceți la viață punându-l într-un vas cu apă fierbinte. Ceara din el se va topi și-l veți putea folosi mai mult timp!