Main menu

header

507 4 3de Cătălina Tăgârță

Strugurii au foarte multe proprietăți curative. Dacă multe persoane îi consumă pentru gustul lor dulce și aromat, altele apelează la curele cu struguri pentru a slăbi sau... pentru înfrumusețare.

Întăresc capilarele

În scop estetic, strugurii pot fi folosiți astfel: zdrobiți un pumn cu boabe albe, înmuiați comprese sterile în zeama obținută (must) și apoi curățați ușor fața. Nu aruncați strugurii zdrobiți! Aplicați-i pe față, sub formă de mască, întrucât aceste fructe curăță bine pielea, o hidratează și întăresc capilarele. Dacă nu aveți timp să stați cu masca pe față sau nu aveți la îndemână comprese, tăiați pur și simplu boabe albe pe jumătate și ștergeți pielea feței și a gâtului cu partea zemoasă. Lăsați să acționeze circa 15-20 de minute, după care clătiți fața cu apă rece. Iar pentru stoparea creșterii excesive a pilozității în părțile nedorite ale corpului frecați pielea cu suc de aguridă.

Folosiți sub formă de mască, strugurii roșii au efecte antiîmbătrânire și antioxidante. Procedura trebuie repetată de trei ori pe săptămână, iar pentru rezultate de durată e indicat să faceți înainte și un peeling/gomaj cu mălai umed, pentru îndepărtarea celulelor moarte și deschiderea porilor