Main menu

header

508 5 1de Gabriela Militaru

Cu trei nominalizări la Premiile Oscar și trei Globuri de Aur câștigate într-o carieră care numără aproape 35 de ani şi tot atâtea filme, Tom Cruise este, cu siguranță, unul dintre cei mai faimoși actori ai tuturor timpurilor. El a cunoscut celebritatea în 1986, cu rolul pilotului Maverick din „Top Gun”. Mai multe reviste americane l-au numit, în repetate rânduri, printre cei mai sexy actori ai tuturor timpurilor. În prezent, la 52 de ani, actorul pare să nu se gândească niciun moment la retragerea din cariera de actor, dimpotrivă, el este mai energic ca oricând.

Utilizează un exfoliant natural ingenios

508 5 2Dacă ar fi să comparăm două fotografii ale lui Tom Cruise, una din anul 2000 și alta de anul acesta, am constata că actorul arată aproximativ la fel, ca și cum cei 15 ani care au trecut nu au lăsat nicio urmă pe tenul său. Din această cauză, aspectul mereu tânăr al actorului continuă să fie o sursă de speculații legate de modul în care acesta reușește să-și mențină tinerețea. Se pare că în ceea ce privește tenul său, misterul a fost elucidat. Potrivit revistei „Now”, actorul folosește găinaț pentru a atenua efectele îmbătrânirii. Este de la sine înțeles că găinațul face parte dintr-o compoziție care conține totodată apă și tărâțe de orez. Întreaga compoziție se aplică pe față asemenea unei măști. „Tom nu recurge la Botox sau la operații, dar acordă o atenție deosebită noilor tratamente naturale. Recent, a început să folosească excremente de privighetoare, cu rezultate fantastice”, a declarat un apropiat al actorului. Se pare că Tom Cruise nu vede nimic rău în a avea grijă de felul în care arată, ba dimpotrivă, se mândrește că pare mereu tânăr. „Tom nu crede că tratamentele la care recurge îl fac să fie superficial sau ciudat”, adaugă sursa revistei americane. Bizar sau nu, tratamentul are într-adevăr efecte uimitoare pentru pielea actorului, care este mereu netedă și strălucitoare. „Excrementele de pasăre acționează ca un exfoliant ce elimină impuritățile feței, lăsând pielea fină și radiantă”, explică faimoasa esteticiană newyorkeză Shizuka Bernstein.

Bănuit că ar fi făcut operații estetice

În timp ce vestea că excrementul de pasăre este noul elixir al tinereții a pus stăpânire pe celebritățile de la Hollywood, gurile rele spun că Tom Cruise nu le datorează tinerețea doar ciripitoarelor, ci și intervențiilor chirurgicale. Deși a negat public faptul că ar fi suferit operații estetice, actorul este din ce în ce mai des bănuit că ar fi intervenit să ajute natura pe cale artificială. Potrivit revistei braziliene „EPOCA”, actorul este un client secret al faimosului medic plastician Ivo Pitanguy. Zvonurile că Tom Cruise ar fi beneficiat de câteva retușuri faciale din partea medicului brazilian au fost întărite după ce aceștia au fost văzuți petrecând o vacanță pe insula privată a lui Pitanguy, Bay of Kings, alături de familiile lor. Esteticianul a fost, de asemenea, invitat de Cruise la premiera filmului său „Întâlnire explozivă” din 2010. Un lucru este sigur, actorul folosește din abundență produsele cosmetice din gama îngrijirii tenului pe care Pitanguy le-a lansat cu mare succes pe piață. Se pare că, pe vremea când era încă soțul actriței Katie Holmes, Cruise devenise aproape obsedat de felul în care arăta. La un moment dat, apropiații vorbeau chiar că cei doi ar fi împărțit aceleași produse cosmetice. Se pare totuși că, după divorț, nemaiavând acces la produsele soției, Cruise a fost nevoit să apeleze la noi trucuri. Inițial, efectele nu au fost cele scontate, dat fiind că în primăvara acestui an actorul a apărut pe covorul roșu lăsând impresia că ceva ciudat se întâmplase cu fața sa. „Arăta ca o pernă umflată”, a declarat un participant la Premiile Jameson Empire, care au avut loc la 30 aprilie, la Londra, unde Cruise fusese invitat. Potrivit specialiștilor, aspectul pufos al feței ar fi putut fi rezultatul unui tratament eșuat. „Este posibil ca Tom să fi arătat așa din cauza unor injecții, cum ar fi Sculptra. De obicei, acest tratament este folosit pentru a atenua ridurile, iar uneori provoacă umflarea feței”, este de părere medicul Anthony Youn, care a specificat că nu l-a avut niciodată pe actor drept client.

Mănâncă puțin și des

508 5 3Tom Cruise a găsit o soluție nu doar pentru riduri, ci și pentru kilogramele care încep să se acumuleze o dată cu înaintarea în vârstă. Actorul ține un regim riguros, format din cantități mici, dar regulate, de alimente care îi permit să nu-și facă griji în privința greutății și ia suplimente alimentare pentru a putea depune masă musculară. Micul dejun constă în patru ouă fierte sau făcute omletă pentru a-i da organismului aportul necesar de energie. La acestea, el adaugă câteva felii de avocado și portocală. Prima gustare a zilei presupune o cantitate mică de nuci amestecate cu mere, pe care actorul le consumă grație aportului mare de fibre. La prânz, Cruise obișnuiește să consume piept de pui la grătar cu garnitură de spanac sau cu cartofi dulci. La final, el savurează un shake proteic, care îl ajută să facă față efortului fizic din timpul sesiunilor de mișcare sau din perioada filmărilor. Cea de-a doua gustare a zilei conține, de obicei, o salată verde, brânză și nuci nesărate. La cină, actorul savurează un burger cu carne de curcan, broccoli și salată, care îi conferă rezistență oaselor și îl ajută la definirea musculaturii corpului.

Adoră toate sporturile

Dieta bogată în fibre și proteine îl ajută pe Tom Cruise să reziste cu succes efortului depus zilnic. Artistul a mărturisit că face sport în fiecare zi. „De când mă știu, m-am antrenat în fiecare zi. O fac pentru mine și ca să arăt bine. Atunci când nu filmez îmi petrec timpul făcând drumeții sau cățărări pe munte, zburând sau mergând cu motocicleta”, a declarat Tom. Cruise își stimulează metabolismul celular cu ajutorul dietei și al exercițiilor. El pune accent pe încălzire, pe întinderea mușchilor, pe ridicarea greutăților sau pe sărituri cu coarda. De asemenea, actorul alternează alergatul cu mersul de voie, ceea ce îi solicită mușchii, dar nu îl extenuează.

Tom Cruise este unul dintre puținii actori de peste 50 de ani care își execută singur cascadoriile din filmele de acțiune

  • Actorul din „Misiune imposibilă” este un împătimit al dietelor și se antrenează zilnic

Program complet de exerciţii

Încălzirea: 30 de secunde de ridicare a genunchilor la piept; 30 de secunde de aplecări spre spate cu atingerea călcâielor; 30 de secunde de sărituri cu brațele deasupra capului; 10 genuflexiuni cu mâinile întinse spre în față; 10 fandări cu schimbarea greutății de pe un picior pe celălalt; 10 aplecări spre în față cu atingerea degetelor de la picioare; 10 flotări; 10 simulări de mers în mâini cu menținerea corpului la orizontală și apoi ridicarea trunchiului în poziție inițială.

Exercițiile efective: 10 ridicări de greutăți la piept; 10 ridicări de greutăți deasupra capului; 10 ridicări la bară; 10 ridicări de greutăți pe spate; setul de exerciții se repetă de două sau de trei ori.

Finalizarea sesiunii de exerciții: 10 sărituri pornind din poziția cu un genunchi flexat la sol; 12 flotări Spiderman (alternând un genunchi flexat în lateral); 12 ridicări la corzi menținând brațele drepte; 15 ridicări de greutăți la piept.