Main menu

header

508 4 3de Gabriela Niculescu

Un specialist american în chirurgie plastică a găsit o metodă ciudată de a mări sânii femeilor. Noutatea absolută constă în faptul că aceştia rămân astfel timp de doar 24 de ore, adică exact atât cât ar ține o ocazie. După o zi, organismul absoarbe soluția folosită la această procedură, iar sânii revin la mărimea inițială, poate chiar puțin mai lăsați din cauza excesului de piele, mai ales la persoanele care nu au o elasticitate crescută a epidermei.

Bustul, mărit prin injectarea unei soluţii saline

Norman Rowe este autorul invenţiei care permite femeilor să testeze implanturile mamare înainte de a alege unele definitive. Busturile temporare sunt realizate prin injectarea în sâni a unei soluţii saline care se absoarbe în 24 de ore. Pe lângă aceasta, medicul mai foloseşte o substanţă pe care nu a vrut să o divulge, spunând doar că este deja folosită frecvent în lumea medicală în alte scopuri decât mărirea sânilor. Procedura se numeşte Insta Breast şi se realizează în numai 20 de minute. Doctorul Rowe încearcă acum să găsească o metodă prin care să-i menţină astfel pe o perioadă mai lungă. „Pentru o femeie care are o formă frumoasă a sânilor, intervenţia este ideală”, spune dr. Rowe. „Poţi folosi tehnologia 3D sau implanturi puse în sutien pentru a afla cum vei arăta după intervenţie, dar este altceva să simţi greutatea reală a sânilor şi să descoperi cum este să trăieşti cu implanturile”, afirmă autorul invenţiei. Avantajul, după spusele medicului, ar fi dat de faptul că cele nehotărâte se pot răzgândi în cazul în care nu suportă greutatea sânilor.

„Umflă” și gambele sau pectoralii bărbaților

Chirurgul nu a decis deocamdată un preţ pentru procedură, dar spune că va fi, cu siguranţă, mai mic decât al implanturilor obişnuite. Utilitatea procedurii se poate aplica și pentru reprezentanții sexului puternic, după cum afirmă chiar Rowe: „Soluţia poate fi folosită nu doar pentru mărirea sânilor. Bărbaţii o pot folosi, de exemplu, pentru mărirea pectoralilor sau a gambelor.”

Chirurgul a făcut demersurile necesare pentru aprobare la autorităţile americane în domeniu şi ar putea să lanseze pe piaţă noul produs până în anul 2016

Este riscantă şi poate duce la lăsarea pielii

Mulți chirurgi esteticieni nu sunt de acord cu această practică a doctorului american și prezintă câteva argumente logice în acest sens. Spre exemplu, procedura prezintă riscul ca injecţia să atingă un vas de sânge şi să ducă la formarea unui hematom, precum şi la risc de infecţii. În plus, pericolele pe termen lung nu sunt cunoscute momentan, deoarece procedura nu a fost testată în timp. În plus, repetat, acest procedeu de mărire a bustului duce la lăsarea sânilor, deoarece pielea se întinde considerabil, iar după absorbția soluției saline de către organism, pacientele rămân cu un exces mai mic sau mai mare de piele, în funcție de vârsta, de genele și de calitatea țesutului fiecăreia. În consecință, la nivel mondial, mulți specialiști din domeniu au protestat împotriva acestei proceduri.