Main menu

header

509 4 1de Cătălina Tăgârță

Apa din petale de trandafir are foarte multe beneficii pentru frumusețe, de la eliminarea acneei până la prevenirea îmbătrânirii. Întrucât petalele au efect diuretic foarte blând, acestea ușurează activitatea rinichilor și ajută la scăderea cantității de apă din sistemul circulator, ceea ce duce automat și la o scădere în greutate.

Elimină toxinele

Petalele de trandafir conțin antioxidanți, flavonoide, vitamina C și acizi citrici benefici pentru organism. O cană cu infuzie pe zi vă ajută nu doar să slăbiți, ci și să eliminați toxinele din corp. În plus, lichidul scade febra și crește rezistența organismului la infecții și la boli. Persoanele care au tenul uscat, predispus apariției ridurilor, îl pot curăța cu apă de roze, pentru a reduce roșeața și a revigora până și cea mai sensibilă epidermă. Mai mult de atât, lichidul ajută la echilibrarea pH-ului pielii și previne îmbătrânirea. Un pH prea acid determină sebumul în exces și infecțiile. Iar dacă aveți probleme cu porii măriți, o loțiune tonică (obținută din doi trandafiri mari și două cești cu apă clocotită), aplicată zilnic, vă va ajuta să-i micșorați și să reduceți sebumul „închis” în ei.

Asigurați-vă că nu au fost stropiți cu chimicale

Dacă vreți să dați jos cele câteva kilograme în plus și să aveți o siluetă frumoasă cu ajutorul petalelor de trandafir, iată cum trebuie să procedați. Aveți nevoie de un pumn cu petale proaspete sau uscate, aproximativ una-două căni cu apă distilată și o oală cu un capac ermetic. Atenție însă! Mai ales dacă se folosesc petale proaspete de trandafir, asigurați-vă că plantele nu au fost tratate cu orice fel de produs chimic (insecticide, pesticide, erbicide, îngrășăminte etc.), apoi așezați oala pe aragaz, puneți petalele de trandafir și adăugați suficientă apă distilată pentru a acoperi complet, după care puneți pe oală un capac ermetic și lăsați să fiarbă până când plantele își pierd cea mai mare parte a culorii lor, ceea ce înseamnă aproximativ 15-20 de minute. Ulterior, strecurați lichidul într-un borcan de sticlă și păstrați-l în frigider timp de până la șase zile.

Pentru a slăbi, beți aproximativ jumătate de cană - maximum o cană cu infuzie în fiecare dimineață, pe stomacul gol. Aveți voie să luați micul dejun abia după o jumătate de oră. Respectate întocmai instrucțiunile, produsul crește imunitatea și face pielea mai elastică, iar tenul mai luminos.

Buzele crăpate pot fi hidratate cu un balsam obținut din două linguri cu apă de trandafiri și două linguri cu miere amestecate până la omogenizare