Main menu

header

510 4 1de Cătălina Tăgârță

Liftingul cu fire de aur este cea mai nouă și mai eficientă metodă de îndepărtare a ridurilor. Tratamentul de întinerire facială se poate aplica pe toată suprafața feței, cât și pe gât, pentru a menține umiditatea. Se mai utilizează și pentru ridurile de la nivelul ochilor, pentru ridicarea sprâncenelor, cât și pentru înlăturarea zbârciturilor din jurul gurii şi al gâtului. Totul sună foarte bine, numai că procedura nu se efectuează încă în România, cea mai apropiată țară în care vă puteți înfrumuseța rapid în acest mod fiind Turcia.

Procedura se realizează cu ace subțiri și nu e dureroasă

Înainte de procedură, pielea este bine curățată. Se aleg firele în funcție de ce consideră esteticianul că are de făcut, apoi se începe introducerea lor sub piele. Aplicată pentru întinerire facială, tehnica nu prezintă niciun fel de risc. După intervenție pot apărea mici umflături sau vânătăi la nivelul pielii, care, în cel mult trei-patru zile, vor dispărea. Foarte rar se pot observa asimetrii, iar în acest caz se intervine imediat pentru a corecta problema. „În procesul de filare și de întinerire a pielii se utilizează anumite tehnici speciale nonchirurgicale și doar fire de aur. Metoda nu necesită anestezie, deoarece pentru aplicarea firelor sub piele sunt folosite ace speciale și foarte subțiri. Aceste ace nu produc niciun fel de durere”, a declarat doctor Gonca Gökdemir, din cadrul Liv Hospital.

Efect de durată

În decurs de câteva săptămâni de la montare, firele de aur favorizează producerea de noi fascicule de colagen, care asigură flexibilitatea pielii. Acestea ajută la creșterea circulației subcutanate, cât și a anumitor acizi care stabilesc umiditatea pielii, cum ar fi acidul hialuronic, și astfel pielea arată mai tânără, ridurile și micile deformări dispărând considerabil. „Efectul tratamentului este vizibil în câteva săptămâni de la aplicare și durează până la aproximativ doi ani, ceea ce înseamnă că metoda aduce rezultate maxime pentru intervențiile nonchirurgicale față de injecțiile cu acid hialuronic și cu Botox, care trebuie repetate la șase luni”, a mai subliniat specialista.

PONT. Procedura se efectuează în maximum 45 de minute, iar pacientul nu necesită spitalizare