Main menu

header

512 5 1de Gabriela Militaru

La 22 de ani, Cindy Crawford poza goală în „Playboy” și la 25 de ani se căsătorea cu cel mai râvnit actor de la Hollywood, Richard Gere, iar viața sa părea perfectă. În timp ce mariajul cu Richard a eșuat după numai patru ani, Cindy și-a continuat cariera de fotomodel, astfel încât, în 1997, revista „Shape” a propulsat-o pe locul doi în topul celor mai frumoase femei din lume. Un an mai târziu a pozat din nou goală în „Playboy” și, în același an, s-a căsătorit pentru a doua oară, de data aceasta cu fostul model masculin Rande Gerber. Cindy Crawford a renunțat la cariera în modelling în 2000, dar, în mod surprinzător, ea a revenit pe prima pagină a revistelor de modă în 2011 cu o copertă incendiară pentru „Vogue Mexic”. Mamă a doi copii și cu o afacere prosperă în domeniul produselor de înfrumusețare, fostul model, acum în vârstă de 48 de ani, pare să fi oprit timpul în loc.

Își îngrijește pielea cu produse create de ea

La 23 de ani după ce a făcut furori apărând într-o reclamă pentru Pepsi, Cindy Crawford pare să fi sfidat trecerea timpului. Fostul model internațional nu se teme de bătrânețe și este de părere că cel mai important lucru este să fie fericită. Faptul că nu fumează și că mănâncă sănătos, dar și grija pentru tenul său o ajută pe Cindy să aibă o piele perfectă. În 2005, ea și-a lansat propria linie de produse de înfrumusețare: „Folosesc produsele Meaningful Beauty, dar, până la urmă, este vorba despre îngrijirea de fiecare zi. Eforturile de a mă păstra tânără se cumulează. Evit să mă expun la soare, nu fumez, beau multă apă și dorm suficient”, a spus ea. Când vine vorba despre ten, Cindy acordă o atenție deosebită curățării în profunzime. De aceea, ea folosește produse care, pe de o parte, curăță tenul, iar, pe de altă parte, hidratează pielea, păstrând intacte uleiurile naturale ale pielii. Cindy consideră că pielea sa arată mai bine acum la aproape 50 de ani decât arăta în urmă cu 25 de ani. „Într-un fel, pielea mea arată acum mai bine ca oricând. Obișnuiam să am acnee, iar porii pielii păreau mereu foarte dilatați. Cu ajutorul produselor și al microabraziunii, și poate și al trecerii timpului, tenul meu este mai puțin uleios și pare mai uniform”, a declarat ea pentru revista „Allure”.

În privința machiajului, Cindy are trei secrete:

  1. „În machiajul ochilor, folosiți maro în loc de negru. Este mai natural și se potrivește cu orice”;
  2. „Nu uitați să folosiți balsam de buze și creion în culori naturale înainte de a aplica rujul”;
  3. „Alegeți culori nude, dar aveți grijă să nu obțineţi un aspect spălăcit”.

A recurs la injecții cu Botox și cu colagen

512 5 2Să nu credem totuși că tinerețea fără bătrânețe a lui Cindy Crawford este legată doar de moștenirea genetică incredibilă și de folosirea produselor de lux. În 2006, ea a recunoscut că și-a făcut prima operație estetică la 29 de ani. „Nu are rost să mă mint singură: după o anumită vârstă, cremele lucrează asupra texturii pielii, dar, pentru a-i păstra elasticitatea, pot conta doar pe injecțiile cu vitamine, Botox și cu colagen”, a mărturisit ea într-un interviu actordat revistei „Gala”. În plus, vedeta se bazează pe sfaturile specialistului în probleme de dermatologie Jean-Louis Sebagh. Cei doi au o colaborare de peste 20 de ani, iar Cindy este fericită că sfaturile primite dau rezultate. „Cel mai important secret nu constă în ce aplici pe piele, ci în greutatea corporală, care trebuie menținută constantă. Femeile ar trebuie să încerce să nu se îngrașe sau să slăbească mai mult de cinci kilograme, pentru a nu determina pielea să se întindă și să se contracte, proces care duce la apariția ridurilor”, a explicat ea.

Ține un regim echilibrat și permisiv

512 5 3Cindy Crawford se poate lăuda că a înțeles importanța unei nutriții sănătoase încă de tânără. Fostul fotomodel consumă alimente bogate în nutrienți și în vitamine și, pe cât posibil, evită produsele care conțin zahăr, carbohidrați și grăsimi, dar și produsele procesate. În plus, Cindy se ține departe de băuturile carbogazoase sau energizante, preferând, în schimb, să consume trei litri de apă pe zi. Ea este de părere că apa nu doar curăță organismul, dar o și ajută să-și înlăture poftele culinare. Cât despre cafea, deși obișnuia să-și înceapă fiecare zi cu o cană mare, de când a devenit conștientă de efectele nocive ale cofeinei (balonare și dureri abdominale) a decis să micșoreze cantitatea consumată și să nu mai bea cafea înainte de a mânca. În ultimii ani, ea a devenit fidelă programului nutrițional „Diet Zone”, unul dintre regimurile alimentare cel mai sănătoase, care mențin stabilă greutatea corporală. Dieta presupune consumul a cinci sau șase mese pe zi, fiecare dintre acestea conținând 40% proteine, 30% carbohidrați și 30% grăsimi sănătoase. Repartizarea proporționată a nutrienților reduce senzația de foame și asigură echilibrul nivelului de glucoză din sânge. Deși are grijă ce și cât mănâncă, Cindy evită să transforme regimul alimentar într-o obsesie. De aceea, uneori își permite luxul de a consuma mâncăruri cu aport caloric ridicat, cum ar fi ciocolata neagră, care, datorită proprietăților antioxidante, detoxifică organismul.

ŞTIAŢI CĂ... fotomodelul folosește lămâie în loc de sare și că a schimbat vinul cu tequila pentru a evita pungile de sub ochi, iar pentru detoxifiere și energizare, bea zilnic un shake din mentă, spanac, banană, caju, lapte de migdale și cacao.

„Culoarea potrivită pentru păr face mai mult decât o operație estetică. Nu exagerați cu uscarea artificială și fierbinte a părului și faceți fotografii cu părul vostru în diverse momente ale zilei, pentru a vedea dacă arată natural“

Adoră să diversifice sporturile

512 5 4Sunt mai bine de 25 de ani de când Cindy Crawford a decis că sportul este esențial pentru organism și, de atunci, face mișcare în fiecare zi. În plus, ea beneficiază de sfaturile specializate ale antrenoarei personale Sarah Hagaman. Programul pe care îl execută de trei ori pe săptămână cuprinde un antrenament format din 10 minute petrecute ridicând greutăți, la care se adaugă cinci minute de cardio. Pentru tonifierea mușchilor, Cindy folosește aparatul-minune Power Plate - care a apărut încă din anii ’70, atunci când astronauții ruși se antrenau cu el pentru a-și menține echilibrul în spațiu. Ideea de bază a funcționării aparatului a fost readusă la viață în 1998 de antrenorul olimpic olandez Guus van der Meer. Power Plate este un aparat pe care se stă în picioare și care vibrează, stimulând organismul să răspundă acestor vibrații în mod natural. Cu alte cuvinte, fiecare mușchi se contractă, și corpul rămâne în echilibru. Avantajul aparatului este că ajută la intensificarea circulației sangvine și la îmbunătățirea flexibilității corpului. Intensitatea vibrațiilor poate fi programată în timp ce se pot executa exerciţii de încălzire, de fermitate și de relaxare. Pe lângă Power Plate, frumoasa brunetă este pasionată de Pilates. Cindy adoră, de asemenea, să meargă cu bicicleta, să facă drumeții pe munte și să se plimbe.