Main menu

header

514 4 2de Adrian Barna

Tenul reflectă atât starea de sănătate a organismului, cât și mediul în care ne petrecem viața. Astfel că pe chipul nostru nu se citesc doar stările afective, ci și cât de sănătos ne hrănim, cât de stresați suntem sau cât de poluat este spațiul în care ne desfășurăm activitățile. Și pentru că nu toți avem privilegiu de a locui în zone cu aer curat, cu stres puțin și cu alimente nepoluate, trebuie să venim în ajutorul pielii noastre, care nu este altceva decât o barieră, un filtru între organism și mediul înconjurător.

Bicarbonatul de sodiu și lămâia curăță profund

Un truc ideal pentru a vă curăța porii, a îndepărta petele maronii și a-i reda luminozitatea tenului dumneavoastră este să faceți un amestec dintr-o lingură cu bicarbonat de sodiu și sucul de la o jumătate de lămâie și să-l aplicați pe față cu ajutorul dischetelor demachiante. Puteți chiar să masați fața, făcând în același timp și un peeling ușor, care vă va îndepărta celulele moarte. După ce l-ați lăsat să acționeze 30-40 de minute, îndepărtați amestecul cu apă călduță.

Uleiul de măsline îmbunătățește fondul de ten

Tenul astfel curățat și luminat este pregătit pentru un machiaj natural. Însă, în perioadele reci, pielea are nevoie și de hidratare externă, nu doar internă. Un pont pentru un machiaj hidratant este ca înainte de aplicarea fondului de ten să-l amestecați cu două-trei picături de ulei de măsline extravirgin. Uleiul hidratează, dar, în același timp, limitează acțiunea compușilor chimici din fondul de ten, protejându-vă de efectele nedorite ale acestuia precum încărcarea și astuparea porilor sau ridarea pielii. Totodată, prin acțiunea de hidratare, uleiul de măsline va limita secreția de sebum a pielii, tenul nefiind nevoit să se apare de uscăciune, de praf și de toxine.