Main menu

header

522 4 1de Raluca Grințescu

În timp ce produsele cosmetice antiîmbătrânire, unele mai performante decât altele, inundă piaţa, în Marea Britanie a apărut o tendinţă mai puţin obişnuită. Femeile se rad pe faţă. Folosirea lamei de ras pentru faţă diminuează considerabil apariţia ridurilor, explică „Daily Mail”, precizând că descoperirea aparţine chirurgului estetician Michel Prager, de la Prager Beauty Clinic din Londra.

Estompează zbârciturile

„Între 30 şi 40 de ani, bărbaţii au o piele mai întinsă decât a femeilor. Râsul încurajează producerea de colagen şi stimulează refacerea celulelor. De fiecare dată când un bărbat se bărbierește nu face decât să își exfolieze fața în profunzime și să întindă pielea, reducând astfel efectele ridurilor”, susţine medicul londonez. A fost suficient pentru ca englezoaicele să adopte această nouă metodă de luptă împotriva temutelor riduri. Angela Garvin are 46 de ani şi, potrivit afirmaţiilor sale, se rade de trei ori pe săptămână. „Machiajul arată mult mai bine, pielea a devenit mai netedă. De ani buni nu am mai avut o piele atât de fină şi de luminoasă”, povesteşte Angela, radiind de bucurie.

Bărbieritul nu duce la îndesirea firelor de păr

Iar moda are toate şansele să se extindă, mai ales că doctorul Neal Schultz afirmă că nu există pericolul ca, ulterior, faţa femeilor care recurg la lama de ras să fie acoperită de barbă. „Nu are nicio legătură una cu alta. Mitul potrivit căruia bărbieritul duce la îndesirea și la creșterea părului este eronat. Tăierea părului de pe față, deasupra rădăcinii, nu va avea niciun fel de reacție din partea foliculului de păr, care este «partea vie» a firului de păr, de sub piele”, susține medicul Michel Prager, spre indignarea altor colegi de breaslă, care s-au grăbit să publice în publicațiile „Daily Mail” şi în „Guardian” articole critice. „Este un nonsens să susţii că râsul previne apariţia ridurilor”, a scris jurnalista Anita Bhagwandas, precizând că altele sunt cauzele pentru care unii bărbaţi îşi păstrează o piele tânără o perioadă mai lungă.

Tăierea părului de pe față deasupra rădăcinii nu va avea niciun fel de reacție din partea foliculului de păr