Main menu

header

524 5 1de Alexandra Rotărescu

La 45 de ani, nu-i dai mai mult de 30! Soţia lui Michael Douglas, mamă a doi copii şi câştigătoarea unei statuete Oscar, a reuşit să-şi păstreze înfăţişarea neschimbată de mai bine de două decenii, de când a cucerit Cetatea Filmului. Secretul său? Cu toate că are la dispoziţie cele mai eficiente produse şi tehnologii estetice, actriţa de origine galeză se bazează pe câteva ingrediente-cheie care-i menţin frumuseţea: berea, mierea şi... pescuitul!

Exfoliant cu miere şi sare

Întotdeauna aranjată până la cel mai neînsemnat detaliu, Catherine nu a jucat niciodată cartea ipocriziei, susţinând că naturaleţea o caracterizează cel mai bine. Dimpotrivă, actriţa şi-a recunoscut „dependenţa” de produsele cosmetice: „Eu am ieşit din pântecul mamei gata machiată! Trebuie să înţelegeţi un lucru: eu nu plec niciodată de-acasă fără să-mi curbez măcar puţin genele!” În ciuda acestor declaraţii, Zeta-Jones nu-şi cheltuieşte întreaga avere pe farduri şi pe produse de înfrumuseţare. Frumoasa brunetă a găsit alternative naturale la cosmeticele de pe piaţă: „Obişnuiesc să-mi întind pe tot corpul un amestec de miere şi de sare, pentru a-mi hidrata şi exfolia pielea. După ce mă frec bine peste tot, mă clătesc cu apă călduţă, şi rezultatul se observă imediat: pielea e atât de catifelată!”

„Balsam” de bere pentru păr

Tabloidele britanice au publicat informaţia conform căreia doamna Douglas frecventează un salon de coafură din South Kensington, care prepară special pentru divă un amestec de caviar şi trufe, în valoare de peste 400 de lire, doar pentru a-i spăla părul. Conform presei londoneze, angajaţii spa-ului importă tocmai din Iran o cantitate însemnată de caviar cu cinci zile înainte de a le călca pragul binecunoscuta actriţă. Adevărul e că acizii graşi Omega 3 care se află în componenţa ouălor de peşte sunt mană cerească pentru şuviţele uscate şi deteriorate. Însă Catherine neagă întreaga poveste: „N-aş irosi caviarul şi trufele pe părul meu, prefer să le consum, ca tot omul, de pe farfurie! Dacă vreţi să ştiţi adevărul, eu îmi tratez părul cu miere şi cu bere. Miros ca o bodegă zile în şir, dar măcar am nişte plete de invidiat!”

Căpşuni pe post de pastă de dinţi

524 5 2Dar nu numai tenul şi părul starului hollywoodian sunt de admirat! La fiecare apariţie publică de-a vedetei, iese în evidenţă şi zâmbetul cuceritor al acesteia. E limpede cu ochiul liber că actriţa nu ratează nicio programare de rutină la medicul stomatolog. Mai mult de-atât, Catherine susţine că a descoperit o metodă ingenioasă de curăţare a danturii chiar şi în momentele în care nu-şi poate aplica obişnuitul periaj dentar: „Ador să mănânc mere atunci când termin masa. Aşa îmi curăţ dantura şi arăt, la orice oră din zi, de parcă de-abia m-aş fi spălat pe dinţi.” Şi, că tot veni vorba despre spălatul pe dinţi, ei bine, pasta obişnuită poate fi oricând înlocuită cu nişte căpşuni, care te scapă imediat de petele cauzate de consumul de cafea sau de vin roşu. „Căpşunele conţin un fel de acid care deschide petele la culoare. Ananasul are acelaşi efect”, a mărturisit ea.

Mişcare cu cercurile Hoola Hoop

Din programul de întreţinere al vedetei nu lipseşte sportul, precum alergarea pe bandă sau exerciţiile de întindere. Cel mai distractiv mod de a-şi pune sângele în mişcare e să folosească cercurile Hoola Hoop: „Îmi plac la nebunie! Timp de 20 de minute în fiecare zi, mă joc cu cercurile şi nu pot să vă spun cât de bine mă simt după aceea”, a recunoscut vedeta. Şi antrenamentul zilnic al actriţei nici vorbă să se oprească aici! Catherine continuă să-şi lucreze muşchii în bazinul de înot, timp de cel puţin 45 de minute. „Înotul reprezintă modul complet de a face mişcare. Îmi mai place să joc golf sau să schiez cu copiii mei”, a declarat Zeta-Jones.

„Nu mă înfometez!”

În ceea ce priveşte silueta vedetei, Catherine ştie ce alimentaţie i se potriveşte metobolismului său şi ce program fizic o poate meţine la greutatea ideală. „Să ştiţi că nu mă înfometez. Nu sunt nicio sfântă! Doar ador untul şi smântâna, însă mănânc şi multe cereale integrale şi fructe.” Iar meniul său zilnic se completează perfect cu puţină carne de pui sau cu peşte. „Soţul meu şi cu mine suntem mari pescari, aşadar, nu ducem niciodată lipsă de peşte proaspăt”, povesteşte ea amuzată. Chiar şi în aceste condiţii, când nutrienţii hrănitori sunt la îndemână, tentaţiile nu lipsesc nici ele: „Vă mărturisesc că sunt o ţărancă în adâncul sufletului. Mie, dacă-mi dai pâine şi brânză, nu-mi mai trebuie nimic. Dacă nu ar trebui să ţin cont de calorii, aş mânca numai sandvişuri cu somon şi chips-uri. A, şi să nu uit nici de cartofii prăjiţi!...”

„N-am încredere în proaspetele mămici care arată bine”

Cu asemenea pofte satisfăcute din când în când, soţia lui Michael Douglas a depăşit cu siguranţă numărul de kilograme impus de nutriţionist. Şi asta s-a întâmplat mai ales în timp ce era însărcinată cu cei doi copii ai săi, Dylan şi Carys. „Este cumplit cum mamele de la Hollywood se întrec între ele ca să scape cât mai repede de surplusul de greutate acumulat în timpul sarcinii. Eu n-am făcut aşa ceva! Vă spun sincer că n-am încredere în proaspetele mămici care arată foarte bine. Asta înseamnă că ele preferă să-şi petreacă timpul nu cu bebeluşul lor, ci cu antrenorul de fitness sau cu instructorul de Pilates. Nu e normal! Şi vă mai spun ce nu e normal: să arăţi ca-n filme şi-n viaţa reală. Îmi pare rău să vă dezamăgesc, oameni buni, dar nu arătăm ca-n filme tot timpul!”, a pus ea punctul pe „i”.

  • Actriţa arată întotdeauna impecabil, respectând câteva reguli simple: nu se înfometează, dar nici nu dă iama în alimentele supercalorice

„Am ieşit din pântecul mamei gata machiată! Trebuie să înţelegeţi un lucru: eu nu plec niciodată de-acasă fără să-mi curbez măcar puţin genele!“ Catherine Zeta-Jones

Actriţa consumă un măr după fiecare masă, pentru a-şi curăţa dantura. Mănâncă şi mult peşte proaspăt, prins chiar de ea sau de soţul său, Michael Douglas

Cum a dat jos kilogramele în plus

524 5 3Catherine a acumulat 20 de kilograme pe timpul celor două sarcini. Ca să revină la silueta de dinainte de-a rămâne însărcinată, actriţa a fost nevoită să respecte câteva reguli impuse, însă după principiul „Dieta trebuie să te distreze, nu să te tortureze”. Iată ce măsuri a luat Zeta-Jones:

  • a avut grijă şi la cantitatea de mâncare consumată, nu numai la calitatea acesteia;
  • a preferat carnea şi brânza, în loc de carbohidraţi;
  • a inclus în programul zilnic exerciţiile cardio şi ridicarea greutăţilor;
  • a urmat şedinte regulate de Pilates şi Yoga, care durau cel puţin 30 de minute în fiecare zi;
  • a respectat principiile dietei Hay: a evitat mâncarea prea acidă (precum făina albă şi afinele) şi a consumat alimente cu aciditate scăzută, precum prunele, spanacul şi ouăle.