Main menu

header

531 4 2de Alexandra Rotărescu

Ceea ce părea a fi un serviciu pe care numai spitalele îl puteau asigura a devenit acum o rutină de înfrumuseţare: terapia intravenoasă este la mare căutare în spa-urile de lux din Statele Unite, datorită efectelor sale spectaculoase: ajută la pierderea surplusului de kilograme, stimulează sistemul imunitar şi conferă un aspect întinerit tenului, exact ca un lifting facial în toată regula.

Inovaţie în wellness

Cine nu-şi doreşte să se simtă plin de energie şi să emane frumuseţe prin toţi porii?! Şi, cum e de preferat să apelați la masaje sau la împachetări pentru a vă modela corpul, în loc să frecventați sala de sport, tot aşa administrarea intravenoasă a unor nutrienţi este o variantă acceptabilă faţă de un lifting facial. Efectul este similar, doar efortul depus diferă! Asta vă garantează vedetele de peste Ocean, care au testat noua găselniţă în materie de wellness - perfuziile de înfrumuseţare -, şi sunt cât se poate de încântate de rezultat! Rihanna chiar a postat, pe pagina sa de Twitter, o fotografie cu ea în timp ce îi era administrat un „cocteil” de vitamine şi de minerale, la care a apelat după ce a avut un moment de epuizare fizică în timpul Galei Met din 2012. Imaginea vedetei cu perfuzia în braţ a făcut furori pe internet, dând chiar naştere unui adevărat trend: terapia intravenoasă de înfrumuseţare! Staruri precum Madonna, fostul topmodel Cindy Crawford şi cântăreţele Miley Cyrus şi Rita Ora au urmat încântate exemplul Rihannei, pentru a şterge orice urmă de oboseală sau semn de înaintare în vârstă de pe chipul lor.

Trend medical-estetic

531 4 1Dar ce este mai exact acest serviciu medical-estetic? Este o perfuzie cu ajutorul căreia sunt administraţi, picătură cu picătură, diverşi nutrienţi benefici organismului uman. Unii adepţi ai acestei terapii sunt de părere că este extrem de eficientă în procesul de slăbire şi de revigorare a întregului corp, pe când alţii susţin că înlătură mahmureala sau senzaţia cauzată de decalajul fusului orar. Mai mult, se spune că cei care îşi introduc direct în sânge vitamine şi minerale nu se mai îmbolnăvesc timp de mai bine de un an. La fel de bine se pare că au existat femei care, după ce s-au luptat cu infertilitatea ani la rând, au reuşit să rămână însărcinate chiar după asimilarea primei doze de nutrienţi. Adevărul e că acest tratament este mult mai ieftin decât o singură procedură in vitro, preţul unei şedinţe intravenoase de 30 de minute nedepăşind 200 de lire sterline în Marea Britanie.

Primul succes, în Las Vegas

Spa-urile medicale, unde sunt disponibile aceste servicii, au spaţii special amenajate, în care personalul specializat îşi invită clienţii să se relaxeze în faţa televizorului sau să asculte muzică în surdină, în timp ce-şi primesc doza de substanţe benefice. Las Vegas a fost primul oraş în care terapia intravenoasă a cunoscut succesul. Medicul Jason Burke a deschis clinica „Raiul mahmurilor”, după ce a studiat diverse tratamente pentru mahmureală. El a ajuns la concluzia că, numai după 45 de minute de nutrienţi injectaţi direct în venă, senzaţia de rău avută după beţie se ameliorează simţitor. Terapia intravenoasă a început să fie cerută şi la domiciliu, astfel încât clienţii îşi primesc necesarul de substanţe benefice în propria casă.

Efect rapid asupra organismului

La „Camera picăturilor”, un alt spa american de succes, clienţii pot beneficia de nişte pachete speciale, precum „Petrecere extremă”, recomandat după distracţii memorabile, sau „Tras prin inel”, destinat celor care vor să slăbească. Oamenii recurg la asemenea servicii medical-estetice mai ales din dorinţa de a arăta bine. Astfel, cele mai multe terapii intravenoase existente pe piaţă au ca scop întinerirea şi îmbunătăţirea aspectului părului, a pielii şi a unghiilor. De ce să vă chinuiți să luați vitamine zilnic pe cale orală, când puteți beneficia de efectele acestora printr-o simplă perfuzie şi fără să depuneţi niciun efort?! Iar pilulele din comerţ au, cel mai adesea, efecte secundare, pe când terapia intravenoasă nu vine la pachet cu astfel de atenţionări. În plus, vitaminele din perfuzie nu mai trec prin ficat pentru a fi metabolizate, ceea ce înseamnă că organismul se poate bucura de o cantitate mai mare de nutrienţi decât dacă ar fi fost ingeraţi. Cel mai mare avantaj pe care îl au astfel de perfuzii este efectul rapid pe care îl aru asupra organismului. 100% din tot ceea ce există în venele noastre se duce direct în celulele şi în ţesuturile care necesită acele substanţe. Acesta este motivul pentru care sportivii profesionişti apelează la astfel de tratament înainte de o competiţie: îşi doresc să fie în formă maximă cât mai repede cu putinţă. La fel de bine, petrecăreţii au şi ei nevoie de puţin ajutor pentru a-şi reveni, cât ai zice „Noroc!”, după un chef răsunător.

Opinii contra - poate cauza stop cardiac

Cum era de aşteptat, a luat naştere şi un val de critici la adresa acestui sistem medical-estetic de succes. Unii medici sunt de părere că ar trebui să beneficiați de pe urma nutrienţilor prin metoda clasică, adică prin ingerarea de suplimente, pe când alţii susţin că cea mai bună metodă de a asimila vitamine este printr-o dietă sănătoasă. Cei mai cârcotaşi sunt însă cei care afirmă că perfuziile au, de fapt, un efect placebo, adică cei care şi le administrează se simt revigoraţi din cap până-n picioare doar pentru că au încredere în faptul că ele funcţionează. Adevărul e că nu s-au realizat încă suficiente studii pentru a se trage concluzii clare cu privire la eficienţa acestei proceduri pe termen lung. Mai mult, circulă diverse teorii conform cărora perfuziile beauty pot deveni chiar periculoase. Echimozele, infecţiile şi inflamarea venelor pot apărea odată cu administrarea intravenoasă a oricăror substanţe. Şi dacă personalul greşeşte dozajul de vitamine şi minerale, această eroare poate avea consecinţe neplăcute, ajungând chiar, în cazuri extreme, să cauzeze stop cardiac persoanei în cauză. Condiţiile în care are loc terapia intravenoasă trebuie să fie stricte, existând riscul de a se administra altceva decât substanţele convenite atunci când terapia se face în afara unui spaţiu de încredere precum spitalul. Tocmai de aceea, în California a devenit obligatoriu ca angajaţii din astfel de spa-uri să fie specializaţi în medicină. În acest caz, se îmbină perfect rigoarea şi profesionalismul specific lumii medicale cu ambianţa plăcută din centrele wellness.

Perfuzia „Royal Flush“, disponibilă la 195 de dolari, garantează o curăţare completă a organismului

Oferte speciale

La Hollywood, este preferat „cocteilul” personalizat, care constă în administrarea unor vitamine şi minerale în funcţie de necesitatea clientului. Astfel, vitamina B12, care creşte producţia de celule roşii şi îmbunătăţeşte somnul, starea de spirit şi pofta de mâncare, poate fi asimilată pentru 25 de dolari. La 30 de dolari, există perfuzia „Tras prin inel”, care vă redă energia şi ajută la o mai bună funcţionare a metabolismului. Tot la acelaşi preţ, injecţia cu glutation are proprietăţi antiîmbătrânire şi îmbunătăţeşte aspectul tenului. Pachetul „UltraReviv”, în valoare de 99 de dolari, hidratează şi redă energia, pe când „Megaboost” conţine agenţi de detoxifiere.