Main menu

header

534 4 2de Raluca Grințescu

În Egiptul Antic, pisicile erau adorate şi considerate animale sacre, fiind învăluite de un aer inexplicabil, enigmatic, plin de mister. Tocmai din cauza aceasta şi femeile au fost comparate, de cele mai multe ori, cu pisicile. Nimic nu este mai sexy decât nişte ochi bine conturaţi, alungiţi, care conferă farmec şi feminitate. Cum să realizați acasă un machiaj care să aibă aceste caracteristici? Urmați paşii de mai jos.

Primul pas, curățați-vă tenul!

Înainte de a vă apuca de machiaj, pregătiți tenul, curățându-l cu un lapte demachiant, după care aplicați loțiunea tonică şi răsfățați-vă cu o cremă hidratantă. Abia apoi pielea este pregătită pentru fondul de ten. Aşteptați trei minute după ce ați folosit crema hidratantă. Astfel, ea va avea timp să intre în piele, iar fondul de ten se va întinde mai uniform. După ce ați aplicat corectorul pe zona cearcănelor şi pe eventualele imperfecţiuni, fixați cu pudră. Este foarte important să fixați şi zona de sub ochi şi cea de pe pleoape, deoarece fondul de ten se strânge, de cele mai multe ori, între pliurile din zona ochilor.

Creați un contur prin fard

534 4 3Aplicați în prealabil pudra pulbere sub ochi ca să fiți sigure că nu vor cădea particule de fard. Creați un contur prin fard, contur care vă va ajuta să vă definiți forma de ochi alungiţi, „de pisică”. Folosiți o pensulă teşită, pentru a controla direcţia şi forma liniei trasate. Începeți cu un fard de culoarea bronzului pe pleoapa superioară, lăsând arcada liberă. Aplicați peste un fard într-o textură sidefată, pentru a da o strălucire aparte privirii.

Desenați umbra

Următorul pas este să desenați umbra cu un fard negru, ieşind din conturul natural al ochiului, urmărind forma naturală. Umbra trebuie să fie realizată din fard, nu din tuş sau din creion, pentru că efectul trebuie să fie soft, nu grafic. După ce ați conturat şi pleoapa inferioară, intensificați o idee sprâncenele. Acestea sunt foarte importante pentru a da echilibru machiajului. Folosiți un fard în locul creionului de sprâncene, pentru un efect natural.

Aplicați o pudră satinată

Aplicați mascara de la bază la vârf în mişcări de zigzag. Acest lucru vă va defini mai bine genele şi vi le va curba. Dacă ați atins din greşeală mascara pe pleoapă, aşteptați câteva secunde să se usuce, şi abia apoi ştergeți cu ajutorul unui bureţel. Altfel se va întinde şi veți strica machiajul. După ce ați terminat cu machiajul ochilor este momentul fardului de obraz. Alegeți o nuanţă naturală, care să vă reprezinte şi să vă pună în evidenţă pomeţii. Dacă vă doriți pomeţi mai bine definiţi, aplicați înaintea blush-ului un fard umbră de culoare bej exact sub pomete, înspre tâmple. Apoi zâmbiți şi aplicați blush-ul pe pomeţi. Pentru un plus de strălucire, daţi cu o pudră satinată pe punctul cel mai înalt al pometelui, estompând spre tâmple. Alegeți o nuanţă bej dacă aveți tenul cald sau spre ivoriu dacă aveți tenul rece. Buzele vor fi „răsfăţate” cu un gloss fructat, natural, în nuanţe de bej, pentru a se armoniza cu restul machiajului. Folosiţi un balsam de buze înainte de aplicarea gloss-ului, pentru a fi sigure că buzele sunt hidratate. Dacă aveți buze descuamate, uscate, nu optați pentru gloss, deoarece va arăta inestetic.

În filmul „Breakfast at Tiffany’s“, actriţa Audrey Hepburn a popularizat cu succes look-ul Cat Eyes, mai ales că i s-a potrivit de minune datorită ochilor superbi. Make-up artistul care i-a creat machiajele din film a declarat că a folosit şi tuş negru şi maro, în funcţie de locul şi de timpul filmărilor

Nu uitați niciodată de folosirea unui iluminator pe arcadă și de preferință și pe obraji. În special dacă folosiți un blush cremă, puteți amesteca puțin iluminator cu blush în podul palmei și îl aplicați apoi cu vârful degetelor