Main menu

header

534 4 4de Raluca Grințescu

Părul bogat, frumos, strălucitor și moale este ceva la care orice femeie visează și pentru care ar investi oricât. Pudra de Shikakai este obținută din frunzele, florile și fructele arborelui de Shikakai (Acacia Concinna), o plantă des răspândită în India. Denumit şi „fructul podoabei capilare”, Shikakai este bogat în saponine, pudra de Shikakai fiind astfel un produs vegetal 100% natural şi o alternativă pentru şampoanele convenţionale, pline de ingrediente considerate nocive.

Previne despicarea vârfurilor

Pudra de Shikakai spală în mod delicat fără să altereze pH-ul pielii și este indicată pentru toate tipurile de păr, inclusiv pentru părul vopsit, lipsit de vitalitate sau tern. Folosită ca şampon, pudra de Shikakai întăreşte rădăcinile, descurcă părul, stimulează creşterea lui şi-i conferă luminozitate, vitalitate şi strălucire. Folosită în mod constant, previne ruperea firelor de păr şi despicarea vârfurilor.

Există două moduri pentru a folosi pudra de Shikakai pentru spălarea părului:

  1. În funcţie de lungimea părului, se amestecă bine câteva linguri cu pudră de Shikakai cu apă caldă, până când se obţine o pastă. Aceasta se aplică pe scalp şi pe păr, se masează până când face spumă, după care se lasă să acţioneze câteva minute. Se clăteşte apoi cu apă;  
  2. Se pun trei-patru linguri cu pudră într-un litru de apă şi se fierb la foc moderat până când apa scade la jumătate. Se strecoară, iar lichidul rămas se foloseşte ca şampon. Lichidul obţinut din fierberea pudrei de Shikakai se aplică pe părul ud, se masează până face spumă, se lasă să acţioneze câteva minute, după care se clăteşte cu apă. Nu se foloseşte apoi şampon. Evitați contactul cu ochii! Pudra de Shikakai poate fi utilizată și de copii și femei însărcinate.

Amestec cu Amla și Reetha

Pudra de Shikakai se poate amesteca şi cu pudra de Amla şi de Reetha pentru a obţine o pastă care spală şi condiţionează părul (pentru realizarea pastei se folosesc cantități egale din fiecare pudră). Pudra de Reetha curăță părul, pudra de Amla conferă părului strălucire şi vitalitate, iar pudra de Shikakai face părul mătăsos. Cele trei tipuri de pudră se pot şi fierbe într-un recipient de sticlă termorezistentă, iar lichidul obţinut se foloseşte ca şampon.

PONT. Plicul de 250 de grame ajunge pentru aproximativ 10-12 spălări, în funcție de lungimea părului. Nu este necesar să mai aplicați conditioner după ce vă spălați părul cu Shikakai, întrucât pudra are proprietatea de a acționa ca și balsam.