Main menu

header

535 5 2de Cătălina Tăgârță

Udatul părului de mai multe ori pe zi în timpul concediului și soarele extrem de puternic fac podoaba capilară să își piardă din strălucire, iar vârfurile să se deterioreze. Însă e bine de știut că puteți lua măsuri pentru ca acest lucru să nu se întâmple. Iată care sunt cel mai la îndemână.

Spălat la nevoie

Spălați-vă părul după ce transpirați puternic! Frecvența spălării părului este unul dintre aspectele controversate legate de vârfurile despicate. Unii stiliști recomandă rărirea spălărilor, deoarece șamponul și apa dură pot grăbi deshidratarea părului. Puteți evita acest proces folosind un șampon cât mai delicat, care este conceput special pentru a compensa problemele create de apa de la robinet, și anume duritatea și conținutul ridicat de clor.

Utilizați pălărie

Feriți-vă de radiații și de razele soarelui purtând o pălărie pe timpul verii și folosind un balsam de păr cu efect de hidratare puternic. Astfel veți oferi părului protecția de care are nevoie.

Folosiți față de pernă din satin

535 5 3Utilizarea unei fețe de pernă din satin scade deteriorarea părului pe timpul nopții. Așadar, chiar dacă nu aveți toată lenjeria din satin, încercați să vă procurați acest tip de material, cel puțin pentru pernă.

Faceți săptămânal o mască

Hidratați-vă părul regulat. O mască de păr săptămânală poate fi soluția cea mai bună pentru evitarea uscării firului de păr. Este cu adevărat eficientă atunci când folosiți și un balsam delicat după fiecare spălare.

Periați-vă corect!

Periați-vă corect! O perie cu peri prea fini poate provoca mai multe daune decât lipsa totală a grijii față de vârfurile despicate. Pentru cele mai bune rezultate, folosiți o perie din păr de mistreț, indiferent de grosimea firului de păr, iar dacă vreți să-l descurcați după spălat, apelați la un pieptene cu dinți rari, umezit cu puțin balsam.

Optați pentru produsele pe bază de fructe

Folosiți produse care protejează podoaba capilară. Există numeroase mărci ce promit că pot preveni vârfurile despicate și unele funcționează în mod satisfăcător. Ca regulă generală, căutați produsele de styling și de îngrijire pe bază de fructe, care nu conțin compuși alcoolici ce grăbesc uscarea părului.

Renunțați la uneltele de styling fierbinți

Renunțați la uneltele de styling fierbinți, avertizează stiliștii. Toate ustensilele ce expun părul unor temperaturi ridicate grăbesc apariția vârfurilor despicate, inclusiv uscătorul de păr. Protejați-vă părul de căldură și se va deshidrata mai puțin.

Feriţi-vă de accesoriile din plastic

Evitați accesoriile de păr din elastic neprotejat. Elasticul ce atinge direct părul este cea mai sigură cale de a despica vârfurile. Treceți în revistă toate accesoriile dumneavoastră de păr și asigurați-vă că niciunul nu contribuie la ruperea sau la electrizarea părului.

Tăiați vârfurile la șase săptămâni

Vârfurile se taie o dată la șase săptămâni. Dacă vă vopsiți părul regulat sau îl supuneți unor tratamente ce deteriorează firul de păr, precum permanentul, nu veți putea evita ușor scurtarea regulată. Cea mai sigură soluție pentru prevenirea tocirii este scurtarea vârfurilor problematice la un interval de șase săptămâni, ce previne deteriorarea mai gravă a firului de păr și problemele pe termen lung.

PONT. Nu vă spălați cu apă fierbinte, iar la clătire încercați să folosiți apă mai rece, aceasta „sigilează“ vârfurile despicate