Main menu

header

535 4 3de Raluca Grințescu0

Tangerine este culoarea verii. Cea mai simplă modalitate de a o purta este să folosiți un ruj într-o nuanţă puternică de oranj cald sau de roşu-corai, mai ales că arată superb pe pielea bronzată. Aş putea spune că, pentru buze, „tangerine is the new red” („tangerine este noul roșu”). Câteva sfaturi despre cum să purtați rujul tangerine nu strică!

Ocoliţi imprimeurile florale sau grafice

Este o culoare puternică, ce schimbă radical o ţinută. Exact ca o pereche de stiletto cu animal print, un astfel de ruj transformă chiar şi cea mai banală rochie neagră într-o ţinută extrem de șic. Evitați imprimeurile florale sau grafice prea colorate şi alegeți, mai degrabă, piese uni. Vă obligă să mâncați ca o doamnă. Când ați văzut ultima dată o lady cu un ruj puternic să muşte cu poftă dintr-o pizza calzone? Asta dacă o adevărată doamnă ar mânca aşa ceva... Pentru a menţine rujul intact, pe lângă câteva reguli de aplicare, aveți nevoie şi de ceva antrenament să tăiați bucăţele cât mai mici...

Look similar

Mai întâi de toate, hidratați bine buzele. Dacă sunt prea uscate, exfoliați-le cu o periuţă de dinţi electrică sau cu un prosop înmuiat în apă caldă şi apoi aplicați balsam de buze hidratant. După ce devin catifelate, creionați-le cu un creion în nuanţa buzelor, nu a rujului. Apoi aplicați rujul cu o pensulă specială, începând din centrul buzelor spre exterior. Presați buzele, tapotați cu un şerveţel şi voilà!

Ten deschis

Nuanţele de corai, de oranj delicat sunt cele care se potrivesc unui ten deschis. Important este ca rujul să aibă tonuri calde, care să însufleţească tenul deschis. Nu purtați niciodată un astfel de ruj decât după ce ați folosit fond de ten. Altfel, vă poate accentua roşeaţa sau vinişoarele. Şi puneți puţină culoare şi în obraji (eventual chiar puţin ruj).

Ten mediu

Încercați fără teamă nuanţe mai puternice, trecând de la corai spre oranj. Puteți folosi şi texturi strălucitoare sau gloss-uri care adaugă luminozitate şi strălucire culorii. Mai ales dacă aveți un dubiu dacă vă prinde sau nu culoarea.

Ten măsliniu

Dacă aveți tenul mai închis puteți purta orice nuanţă de oranj: de la cel mai puternic, la cel mai delicat. Vă va pune perfect în valoare pielea fie că aşa este tenul dumneavoastră, fie că sunteți doar bronzată. Nuanţa pielii conţine tonuri calde, deci alegeți nuanţe de portocaliu care merg spre cărămiziu. Şi nu uitați să lăsați ochii aproape nemachiaţi, pentru ca buzele să fie în centrul atenţiei.

Pont. Aveți grijă să păstrați restul de machiaj natural (fără farduri în nuanţe pastel sau blush-uri prea puternice), poate doar mascara şi o linie foarte subţire de eyeliner.

535 4 4Charlize Theron, 2000: buzele colorate în nuanţe calde de tangerine i-au completat perfect ţinuta de Oscar a actriţei

535 4 5Eva Mendes 2010: acest ruj oranj nu este prea tare, iar gloss-ul strălucitor aplicat ulterior îi face până şi pielea să strălucească